Speltips Skellefteå – Rögle 27/4: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 27 april 2021

SHL-semifinalen mellan Skellefteå AIK och Rögle BK fortsätter redan på tisdagen den 27 april 2021, utan någon vilodag.

Skellefteå AIK - Rögle BK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Så sent som på måndagskvällen spelade Skellefteå AIK och Rögle BK mot varandra i den tredje matchen i den här semifinalen. Där vann Skellefteå AIK med klara 4-1 och reducerade därmed hela den här matchserien till 2-1 i matcher.

Rögle BK var dominanta från första stund mot Frölunda i kvartsfinalen och vann med fyra raka vinster, 4-0, och kunde tack vare det vila ett par dagar inför mötena med Skellefteå AIK. Det visade sig vara en bra grej inledningsvis, med två raka vinster i semifinalen.

Men nu är det öppen strid igen efter att Skellefteå AIK verkligen vaknat till liv i den första hemmamatchen. 4-1 på hemmaplan visar inte bara att Skellefteå AIK är ett bra lag, det ruskar också liv i hela den här matchserien.

Men visst, Skellefteå AIK ligger fortfarande under med 2-1 och det kan hända mycket, men tack vare vinsten finns det åtminstone mycket kvar att spela om.

Det är också uppenbart att det här är en jämn semifinal mellan två lag. Rögle BK må ha vunnit de två första matcherna, men båda med uddamålet, och det säger ändå en hel del om vad som kan vänta.

Inför förra matchen tänkte vi oss en målexplosion och det blev ganska nära det. Nu kan jag se hur Rögle BK reser sig igen och kommer på tavlan som man brukar säga.

Odds i SHL

Skellefteå AIK tog sig till semifinalen via sju tuffa matcher mot lokalkonkurrenten (med norrländska mått mätt) Luleå Hockey i kvartsfinalen och det var en stärkande matchserie för det här laget. Den saken är säker.

Å andra sidan var det en energikrävande matchserie och konstigt vore det om inte den sjunde, tuffa matchen borta mot Luleå Hockey kan sitta lite i benen fortfarande. Ju längre in vi kommer i semifinalen mot Rögle BK, desto större roll kan det spela.

Men tack vare 4-1 senast har Skellefteå AIK alltså skakat liv i det här och nu är känslan att det kan bli mer åka av. Rögle BK vill gärna göra en bättre insats än senast och Skellefteå AIK känner sig trygga med vad man kan åstadkomma.

Över 5 mål inklusive övertid (asian handicap) spelas till 1,87 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål inklusive övertid (asian handicap)
Odds: 1,87
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20:00, tisdag 27 april 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: