Speltips Skellefteå – Växjö 17/4: Andra mötet

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2023

Skellefteå står värd för det andra mötet i SHL-finalen mot Växjö och behöver vinna för att kvittera matchserien.

Skellefteå - Växjö

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det blev tillslut de två topplagen från grundserien som ställdes mot varandra i en välförtjänt final om SM-guldet. Finalserien inleddes i Växjö under lördagskvällen och det blev en jämn tillställning med gott om dramatik redan i öppningsmötet.

Växjö gick segrande ur maratonförlängningen nere i Småland, där det stod 2-2 efter ordinarie tid och där det dröjde ända fram till slutet av den femte perioden innan den något oväntade matchhjälten Keegan Lowe kunde sätta dit det avgörande målet och således ge Växjö den viktiga första matchen.

Det lär kännas surt för Skellefteå som stod för matchens två första mål i den första perioden, men Växjö såg bra ut i spelet och kom välförtjänt tillbaka in i matchen. Skellefteå var dock vassare under den fjärde perioden, men Växjö lyckades hålla undan och klara pressen framför hemmapubliken.

Skellefteå var i alla fall ligans starkaste hemmalag under grundspelet och gäller som favoriter i det andra mötet uppe i Västerbotten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå har släppt in en del på hemmais

Skellefteå är rättmätiga favoriter även hos spelbolagen på hemmaplan, men med det sagt så känns Växjö lite väl underskattade, med tanke på att de trots allt har haft ett bra facit på bortais under slutspelet hittills.

Skellefteå har släppt till en del mål på hemmaplan under slutspelets gång och Växjös vassa offensiv ska inte underskattas här. Även om Skellefteå som sagt såg bättre ut under förlängningen så var Växjö det klart bättre laget under ordinarie tid och dominerade spelet under flera perioder.

Det är ingen lätt match att sia kring på 1X2-marknaden och spelet på hemmalaget känns inte särskilt lockande. Därmed så väljer vi istället att spela på att båda lagen gör minst två mål för 2.05 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör minst 2 mål
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:30, måndag 17 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo