Speltips Timrå – Frölunda 14/9: Spännande satsning

Axel Sjödin Publicerat: 14 september 2023

Vi får följa en intressant öppningsmatch på torsdag då Timrå tar emot ett Frölunda som har gjort många förändringar sedan i fjol.

Timrå - Frölunda

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dessa båda lag slutade båda på samma poäng i grundserien förra säsongen, men i vanlig ordning så är det Frölunda som kliver in i den nya säsongen med högre förväntningar på sig. Timrå stod för en väldigt fin säsong senast, särskilt med tanke på att de slutade sist för två säsonger sedan och klarade sig kvar genom play-out. Frågan är om de kan återupprepa samma fina spel som under fjolåret.

Forwardssidan ser bra ut hos Timrå, där Anton Lander och Jonathan Dahlén såg riktigt bra ut under fjolåret. De har dessutom lyckats hämta in Filip Hållander, som har erfarenhet av både NHL och landslaget, inför årets säsong. Den offensiva potentialen är hög hos hemmalaget, och det kommer att bli intressant att se hur de kommer att leverera under säsongen.

Målvaktssidan ser också bra ut för Timrås del, där de har en väldigt fin målvaktsduo i form av Jacob Johansson och Tim Juel. Det är framförallt backsidan som det finns flest frågetecken kring. Även om Timrå har flera namn på godkänd SHL-nivå så saknas det höjd och det gör att Timrå trots allt känns lite för framtunga för att på riktigt utmana om topplaceringarna. Med det sagt så kan de mycket väl vara med och konkurrera i slutspelet, men de tillhör inte riktigt de stora favoriterna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många oprövade kort hos gästerna

Frölunda har tvingats gå igenom en generationsväxling, men detta föryngrade Frölunda ser väldigt spännande ut. Gamla fanbärare som Joel Lundqvist och Loui Eriksson har båda avslutat karriären, även om den sistnämnda egentligen gärna ville fortsätta. Även Ryan Lasch och Patrik Carlsson har gjort sitt i Scandinavium.

Det har skett stora förändringar i både backlinjen och i anfallsuppsättningen, och även om det på papperet ser lovande ut så finns det många frågor som ska besvaras. Henrik Tömmernes är i alla fall en riktigt tung värvning på backsidan, och framför Lars Johansson i kassen så känns Frölunda starkare defensivt än vad de gjorde under fjolåret, trots ett par kännbara tapp i form av Petteri Lindbohm och Andreas Borgman.

Frölunda tillhör ett av de lagen som många förväntar sig kommer att kunna vara med och utmana om titeln, men frågan är om det inte är lite för stora förändringar för att alla pusselbitar ska falla på plats direkt. Det genomgår en nödvändig föryngringsprocess, som säkerligen lär ge resultat, men inledningsvis kan det mycket väl hacka lite.

Frölunda hade en lite kämpig säsongsinledning i fjol, och så kan det nog bli även i år. Göteborgslaget förlorade samtliga fyra matcher mot Timrå i fjol, och för 1.85 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på en hemmaseger (2-väg) även här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Timrå vinner (2-väg)
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 14 september
TV: 
Stream:  TV4 Play