Speltips Timrå – Linköping 24/1: Formstarkt bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 24 januari 2022

Nästjumbon Timrå IK tar emot ett Linköping HC på uppgång i måndagskvällens enda match från SHL. Matchen spelas måndagen den 24 januari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Timrå – Linköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmastarka Timrå IK svarade för en väldigt stabil insats när man nollade Växjö Lakers i NHC Arena i SHL i lördags. Jacob Johansson höll nollan för andra gången den här säsongen och slutresultatet blev 3-0 till Timrå efter att man gjort ett mål i varje period.

Timrå tog därmed tre poäng efter att ha förlorat ganska klart i två raka bortamatcher. I torsdags föll man med 5-2 mot Skellefteå och dessförinnan med 6-2 mot Brynäs. Totalt har man tagit 34 poäng på 32 matcher och ligger därmed näst sist i SHL.

Tabellen haltar emellertid en hel del och nu tar Timrå emot ett Linköpings HC som har spelat 36 matcher på vilka man tagit 50 poäng vilket ger en nionde plats.

LHC föll efter förlängning på bortais mot serieledarna Luleå i lördags, men formen måste ändå sägas vara god. Inför den här matchen hade man vunnit fyra av de fem föregående matcherna.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Linköping har tagit poäng i sex raka

Linköping ser ut att vara på rätt väg efter en mindre succéartad höst. Man har inlett det här året med segrar mot Brynäs, Växjö och Frölunda och har därmed närmat sig topp-6-lagen.

I lördags svarade man för en stark upphämtning då man tog igen ett 2-0-underläge inför den tredje perioden mot ett annars så hemmastarkt Luleå. Man fick dock se sig besegrade i förlängningen, men man fick med sig en poäng som man kan vara ganska nöjda med. Det innebar också att man nu har tagit poäng i sex raka matcher.

Nu ställs man mot ett Timrå som också de är väldigt starka på hemmaplan och den faktorn gör att de gäller som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på att Timrå vinner under ordinarie tid ger omkring 2.42 gånger insatsen.

Det här är tredje gången som de här båda lagen möts den här säsongen. Det första mötet vann Linköping med 1-0 i Timrå och när de senast möttes i Linköping vann Timrå med 4-2.

Timrå gjorde en försvarsmässigt närmast perfekt insats mot Växjö senast, men att man håller nollan hör inte till vanligheterna. I fem av de sex föregående matcherna släppte man in över fem mål och man är sämst i SHL med sina 116 insläppta mål totalt.

I min bok är det fördel LHC här. Man har höjt ribban sedan årsskiftet och jag tror man har goda chanser till poäng för sjunde matchen i rad. Det här lär bli en jämn batalj, men mitt spel blir att Linköping vinner den här matchen inklusive förlängning och/eller straffläggning. Det spelas till 1.95 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Linköping vinner (inkl. förlängning/straffar)
Odds: 1.95
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, måndag 24 januari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: