Speltips Timrå – Örebro 23/3: Chans att kvittera serien

Axel Sjödin Publicerat: 23 mars 2023

Timrå har fått lite förnyat hopp inför det fjärde mötet mot Örebro i NHC Arena under torsdagskvällen.

Timrå - Örebro

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Örebro kopplade tidigt ett grepp om den förväntat jämna kvartsfinalserien då de vann sitt första hemma- och bortamöte och tog en 2-0-ledning i matcher. Men i den tredje matchen så lyckades Timrå studsa tillbaka med en tung övertidsseger och har nu chansen att kvittera matchserien framför sin hemmapublik under torsdagen.

De två senaste mötena mellan dessa lagen har bjudit på mycket dramatik och det har varit sena vändningar i båda matcherna. Det är därmed inte helt lätt att förutspå vem som vinner varje match, men Timrå är långt ifrån uträknade ännu då deras förstakedja verkar ha kommit igång på riktigt.

Det var just förstakedjan som var den avgörande faktorn i vändningen i Örebro i tisdags. Hemmalaget hade en 3-1-ledning inför den tredje perioden, men då skruvade Timrå upp tempot och stod för sin bästa period under kvällen, något de fortsatte bygga på under förlängningen. Jonathan Dahlen var inblandade i samtliga fyra mål under kvällen med två på egen hand och två assist, att de fått tillbaka honom från sin skada betyder oerhört mycket.

För Timrås del så är det ett väldigt positivt besked inför resterande delen av slutspelet och att vinna på sättet de gjorde lär ha höjt moralen rejält i laget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örebro får undvika onödiga utvisningar

Men Örebro har fortfarande övertaget i serien och har två hemmamatcher kvar att avgöra detta på, även ifall det inte skulle gå vägen upp i Timrå. Facit på bortais har inte varit särskilt imponerande för Örebros del under säsongen, men då Timrå faktiskt har varit starkare borta själva så kanske det kvittar ut varandra inför den resterande delen av kvartsfinalserien.

I spel fem mot fem så har Örebro generellt sett varit det bättre laget sett över serien hittills och de håller vanligtvis en ganska jämn och hög nivå. Timrå, med Dahlen i spetsen, är dock väldigt starka i powerplay, där de har gjort tre mål hittills i kvartsfinalerna jämfört med Örebros enda. Det gäller för Örebro att tygla nerverna då de ofta har dragit på sig många onödiga utvisningar under säsongen, vilket kan bli avgörande i dessa matcher.

Timrå är favoriter inför det fjärde mötet, men 1X2-marknaden känns väldigt lurig att spela på här. Istället tittar vi på poängspel för just Dahlen, som har varit inblandad i sex av Timrås totalt sju mål under de två senaste matcherna. Han är också nyckeln bakom Timrås vassa powerplay och för 3.30 gånger pengarna hos Expekt så spelar vi därför att han står för minst två poäng i torsdagens match, då det har varit någorlunda målrika historier hittills.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dahlen gör minst 2 poäng
Odds: 3.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, torsdag 23 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo