Speltips Växjö – Färjestad 28/12: Motreaktion

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2020

För andra gången på bara några veckor spelar Växjö Lakers mot Färjestad BK och då tänker jag mig en motreaktion i SHL.

Växjö Lakers - Färjestad BK

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är en stolt tradition inom den svenska idrottssfären att man spelar intensivt med matcher i landets högsta och nästhögsta serie i hockey. För den som älskar att se ishockey är det med andra intensiva dagar, med SHL, HockeyAllsvenskan och Juniorvärldsmästerskapet som denna gång spelas i Kanada.

Med andra ord finns det all anledning att parkera sig i soffan för att njuta av en full omgång i SHL på måndagskvällen och sen låta tv:n stå på ett par timmar när det vid midnatt är dags för Juniorkronorna att spela mot Österrike i den andra omgången av JVM-gruppspelet.

Ett av flera SHL-möten som kittlar lite extra just denna måndag spelas mellan Växjö Lakers och Färjestad BK, två lag som har haft ganska starka inledningar på säsongen, men som bevisligen har en bit upp till de allra bästa lagen.

Här fungerar tabellen som ett bra sätt att mäta lagen, där Växjö Lakers i för sig fått en bra skjuts efter en stark trend på slutet, och bara har sex poäng upp till serieledning. Å andra sidan har Växjö Lakers spelat två matcher fler än serieledande Rögle BK.

Ett par poäng bakom hittar vi Färjestad BK, som med en vinst mot Växjö Lakers kan äta ikapp och bara vara en poäng bakom. Bland lagen på den övre halvan är det ett oerhört jämnt tabelläge som nu råder i SHL.

Motreaktion är vanligt

För bara ett par veckor sedan spelade Växjö Lakers och Färjestad BK mot varandra i Karlstad, i ett möte som från start var öppet och intensivt. Det här var och är två lag som kan spela en offensiv hockey när man vill, men som inte alltid gör det.

En lärdom som vi har dragit av att bevaka svensk ishockey under lång tid är att motreaktioner på resultat och matcher ofta är vanliga. Som när två lag ska spela mot varandra för andra gången på kort tid. Då är det inte ovanligt att matchbilden blir helt annorlunda i match nummer två.

Någonting liknande förväntar jag mig inför det här mötet. Det känns kanske naturligt att förvänta sig massvis med mål igen, men min magkänsla talar snarare för motsatsen. Nu känner lagen varandra bra och behöver inte ta några onödiga risker.

Under 5,5 mål spelas därför till 1,85 gånger såsen hos bet365.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 28 december 2020
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: