Speltips Växjö – Frölunda 31/3: Semifinalerna inleds

Axel Sjödin Publicerat: 31 mars 2023

Semifinalerna i SHL är igång och först ut är öppningsmötet mellan Växjö Lakers och Frölunda under fredagskvällen.

Växjö - Frölunda

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det gick till sju matcher för båda lagen då de stötte på tufft motstånd i sina respektive kvartsfinaler. Det var kanske mer väntat i Frölundas fall, men för Växjös del så var det obehagligt nära ett fiasko. Växjö slutade som bekant först i grundserien och lyckades bara klara sig vidare med ett måls marginal mot tiondeplacerade Luleå i kvartsfinalen.

Växjö såg klart bättre ut under de tidiga matcherna då de satte sig själva i ett fint läge med 3-1 i matcher och en potentiellt avgörande femte match framför hemmapubliken i Småland. Men det ville sig inte och Luleå lyckades förlänga matchserien två gånger om. Ett Luleå med mycket rutin visade sig svårslagna och det lär bli mer av samma vara mot ett Frölunda som har mycket slutspelserfarenhet att ställa på isen.

Frölunda, som inte har haft en särskilt lyckad säsong, var trots allt det bättre laget mot Färjestad när det väl gällde. Även om de inte fick till avgörandet hemma i Scandinavium i den sjätte matchen så lyckades de vinna båda de avslutande matcherna i Karlstad och säkra en plats i semifinalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö har tre raka vinster mot Frölunda

Det kommer att krävas att Växjö växlar upp ifall de ska nå hela vägen, då de inte alls såg lika imponerande ut under kvartsfinalen som de har gjort under grundserien. De hade uppenbara problem med Luleås starka defensiv som inte släppte till mycket. Även Frölunda har visat att de har en stark defensiv i år, vilket har varit en av deras främsta styrkor under säsongen, så Växjö får se upp.

Men i inbördes möten så har Växjö trots allt ett fint facit mot Frölunda sett över säsongen. Göteborgarna vann det första mötet i höstas, men sedan dess så har det blivit tre raka segrar för smålänningarna som borde kliva in i semifinalen med gott självförtroende.

Inför inledningsmötet så är Växjö rätt klara favoriter att få en bra start på semifinalerna, men vi har ännu inte riktigt tagit tempen på den här kvartsfinalserien. Frölunda kommer inte att vara lätta att möta i slutspelet och har vunnit två raka matcher på bortais med kniven mot strupen.

Jag tror att det kommer att bli en tillknäppt match, då Frölunda lär ha lagt märke till vilka problem Växjö hade med Luleås tajta defensiv. Underspelet går för relativt låga odds, men vi spelar därmed istället på att “båda lagen gör minst två mål – nej” för 1.72 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör minst två mål – Nej
Odds: 1.72
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 31 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo