Speltips Växjö Lakers – Färjestad 11/9: SHL-premiär!

Martin Efvergren Publicerat: 8 september 2021

Färjestad har rustat för revansch och det får man chans till direkt då man ställs mot de regerande mästarna Växjö Lakers i premiären av SHL 2021/22. Matchen spelas lördagen den 11 september med nedsläpp kl 15.15.

Växjö Lakers – Färjestad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad är, enligt de flesta, det lag i SHL som har värvat mest och bäst under sommaren. I premiären av SHL 2021/22 ställs man nu mot de regerande mästarna Växjö Lakers som slog ut Färjestad i kvartsfinalen förra säsongen.

Värvningarna av Mikael Wikstrand, Joakim Nygård, Jacob de la Rose, Linus Johansson och Marcus Nilsson gör att Färjestad står som huvudfavoriter hos spelbolagen att vinna SM-guld 2022.

Förra säsongen var dock en besvikelse för Johan Pennerborns manskap. Då slutade man bara på en åttonde plats i grundserien och i slutspelet åkte man ut efter fyra raka torsk mot Växjö.

Trots att Sam Hallams Växjö vann både grundserien och slutspelet och därmed, utan tvekan, var förra säsongens bästa lag tillhör man inte huvudfavoriterna inför den här säsongen. Färjestad, Luleå och Frölunda rankas alla högre av spelbolagen just nu.

Hallam har fått bygga om en hel del då guldhjältar som Tim Erixon, Ilari Melart, Marcus Sylvegård, Emil Pettersson och Viktor Fasth har lämnat. Samtidigt har man tagit in fullgoda ersättare i, bland andra, målvakten Janis Kalnins, Arvid Lundberg, Olle Lycksell, Julius Nättinen och Glenn Gustafsson.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Kittlande SHL-premiär

Vi har alltså att göra med en premiärmatch som kittlar utöver det vanliga. Förra säsongens bästa lag ställs mot det lag som förväntas vara bäst den här säsongen. Därtill lär Färjestad komma med revanschlust efter kvartsfinalförlusten i våras som extra krydda till den här matchen.

Växjö Lakers har dock den (eventuella) fördelen av att redan vara igång med tävlingsmatchandet då man redan avverkat fyra matcher i Champions Hockey League. Där vann man, på hemmais, de två inledande matcherna mot Sparta Prag och Fischtown Pinguins. Därefter har man förlorat mot samma lag på bortais i de två senaste omgångarna.

Trots att man bara slutade på åttondeplats i grundserien förra säsongen gjorde Färjestad näst flest mål (157) förra säsongen. Under Pennerborns ledning har man alltid varit offensivt balanserade där defensiven varit akilleshälen. Med den offensiva slagstyrka som han nu förfogar över talar det mesta för att man kommer vara ännu giftigare framåt.

Ser vi till mötena mellan Växjö och Färjestad i slutspelet i våras så var det fartfyllda, svängiga och målrika tillställning. I tre av de fyra matcherna gjordes det 6 mål eller fler under ordinarie tid.

Här tror jag på en premiärmatch som kommer att fortsätta i samma spår. Det lär bli högt tempo, på gränsen till övertänt på vissa håll och det bör också kunna bli målrikt. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1.68
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 15:15, lördag 11 september 2021
TV:  cmorehockey logo tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: