Speltips Växjö Lakers – Malmö Redhawks 28/10: Starka hemma!

Oskar Jörnevik Publicerat: 28 oktober 2021

Växjö Lakers tar emot Malmö Redhawks i den 14e omgången av SHL. Matchen spelas den 27 oktober 2021.

Växjö Lakers - Malmö Redhawks

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö Lakers som lyckades vinna Le Mat förra säsongen har inte riktigt startat så bra som man velat. Det är dock långt ifrån en dålig start som smålänningarna har gjort, efter 13 omgångar har Växjö lirat ihop 24 pinnar. Har på sina 23 hemmamatcher endas förlorat fem, det gör att Växjö är ett av dom bästa hemmalaget i hela SHL. Växjö har vunnit mot Malmö sju gånger på dom senaste nio hemmamatcherna i SHL.

Gästerna från Malmö reser till Växjö med dålig form i ryggen. Har inte tagit en trea på dom sju senaste matcherna och var senast mot Skellefteå riktigt dåliga. Malmö har varit svaga på bortais på dom senaste omgångarna, tre raka förluster och då har man mött bottenlag som Brynäs och Linköping.

Växjö har seriens näst bästa powerplay, en siffra 37.84%, vilket är en oerhört bra siffra. Gästerna ligger något lägre men har fullt godkända 21.21%. Det är ett bortalag som har seriens absolut bästa boxplay, 90% i siffror. Hemmalagets boxplay ligger i toppen av SHL men siffrorna är inte speciellt bra, 78.12%. Något hemmalaget är väldigt duktiga på är att vända underläge till seger, när Växjö släpper första kassen så vänder man till vinst i 6/10 matcher, vilket är en väldigt hög procent och högst i SHL

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Magisk förstakedja!

Växjö har på pappret ett magiskt fint lag med massor av spetsspelare, senast tog man in Tobias Rieder från NHL, tysken håller hög SHL-klass. Firma Rosen/Gynge har startat på ett oerhört fint sätt och ligger tvåa och trea i hela SHLs poängliga, man började att lira med Julius Nättinen men spelar nu tillsammans med Olle Lycksell som gjort fina 3+7. Får Växjö även igång Andrew Calof kan årets säsong bli lika lyckosam som förra säsongen. Växjö har en fin defensiv med offensiva skickliga spelare som Joel Persson och Miika Koivisto, men även defensiva kuggar som Peter Andersson, Hardy Häman Aktell och Arvid Lundberg.

Malmö har i år ett mycket intressant lag på pappret, fick hem Carl Söderberg som fortfarande håller på denna nivå. Fredrik Händemark, kom precis han som Carl Söderberg in från NHL, men har efter fyra matcher bara noterats för en assist. Marcus Sylvegård går mot sin bästa senior säsong så här långt i sin karriär. Det har varit bra spets för Malmö så här långt, men det är ett par herrar som måste visa mer om det ska bli slutspel för skåningarna. Har en stark defensiv med bröderna Lauridsen i spetsen. Malmö har också en bra målvaktsuppsättning där Oscar Alsenfelt håller mycket hög nivå stundtals.

Växjö är ett mycket starkt lag hemma i Vida Arena, bortsett från dom två senaste hemmamatcherna. Gästerna har haft en dålig svit i Växjö, och en dålig form överlag. När Betsson betalar 1.81 på raka ettan, då hugger jag direkt. Växjö går aldrig på pumpen i tre raka hemmamatcher. Malmö såg inte alls bra ut senast mot Skellefteå, och nu möter man ett ännu mer offensivt skickligt Växjö. Nej, Växjö plockar en trea hemma i Småland. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö vinner
Odds: 1.81
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 28 oktober
TV:  [cmorelive5]
Stream: 

Jämför odds: