Speltips Växjö Lakers – Örebro 16/9: Fördel mästarna

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2021

De regerande mästarna Växjö Lakers föll i premiären av SHL och är nu ute efter revansch då Örebro HK gästar. Matchen spelas torsdagen den 16 september med nedsläpp kl 19.00.

Växjö Lakers – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev, som väntat, en underhållande batalj när de regerande mästarna Växjö Lakers tog emot den här säsongens favoriter Färjestad i premiären av SHL 2021/22. Trots stor dominans från hemmalagets sida under större delen av matchen var det gästerna Färjestad som gick segrande efter straffläggning i en match som slutade 3-3.

Sam Hallams Växjö vann både grundserien och slutspelet förra säsongen på ett imponerande sätt, men man tillhör inte huvudfavoriterna hos spelbolagen den här säsongen. Delvis kan det handla om att det är svårt att vinna två år i rad. Delvis handlar det nog om att andra lag har värvat mer profilstarka spelare samtidigt som Lakers har tappat guldhjältar som Viktor Fasth, Ilari Melart och Tim Erixon.

Örebro slutade på sjätte plats i grundserien förra säsongen och slog därefter ut Leksand i kvartsfinalen. I semifinalen mot just Växjö tog det dock stopp då smålänningarna gick segrande med 3-2 i matcher.

I premiären i helgen ställdes Örebro mot Rögle på hemmais och det blev en jämn batalj där bortalaget gick segrande med 3-2 efter att ha gått in i den tredje perioden med en 3-1-ledning.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Växjö är underskattade

Den fina förra säsongens till trots bär Växjö Lakers inget favoritskap den här säsongen och det är säkert ingen nackdel. De har visserligen tappat ett par bärande spelare, men som organisation ligger man i framkant, mycket tack vare tränare Sam Hallam.

Att vinna SM-guld två år i rad är en svår bedrift när förutsättningarna mellan lagen är så pass jämna som de är. Av premiären att döma är det emellertid mycket som talar för att Växjö kommer vara ett topplag även den här säsongen.

Man förlorade visserligen matchen efter straffläggning, men i spelet var man totalt sett det bättre laget. Skottstatistiken vann man med klara 44-28, vilket stärker den bilden.

Örebro räckte inte riktigt till hemma mot Rögle i premiären och det gjorde man inte heller i mötet mot Växjö i förra säsongens semifinalspel. Det var dock en mycket jämn serie som gick till en femte och avgörande match.

Växjö har tappat Viktor Fasth som lagt plocken på hyllan och ersatt med Janis Kalnins. Att han levererar är nyckeln och kan han göra det tror jag att Växjö har goda chanser att utmana om guldet även den här säsongen.

Växjö såg starka ut i premiären och jag tror att man kommer få bättre utdelning i den här matchen. Mitt spel blir att Växjö Lakers vinner till 1.95 gånger insatsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Växjö Lakers vinner
Odds: 1.95
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 19:00, torsdag 16 september 2021
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: