Speltips Växjö Lakers – Örebro 22/4: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 22 april 2021

SHL-semifinalerna står för dörren och Växjö Lakers gäller som klar favorit inför avslutningen på SM-slutspelet. Nu möter man Örebro Hockey.

Växjö Lakers - Örebro HK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det krävdes inte särskilt mycket från varken Örebro Hockey eller Växjö Lakers för att ta sig hela vägen fram till den är semifinalen i SM-slutspelet.

Det tog inte mer än fyra matcher innan Örebro Hockey hade besegrat Leksand med 4-0 i matcher och det var klasskillnad från första stund. I den sista matchen krävdes förlängning för att ta det hela i mål, men sett över fyra matcher släppte laget bara in fyra mål – men gjorde fantastiska 17 mål framåt. Enorm överlägsenhet.

Samma sak var det nästan för Växjö Lakers, åtminstone när det kom till antalet gjorda mål framåt. Då noterades man för totalt 16 mål på fyra matcher mot Färjestad. Visst, man släppte in kalart fler mål och matcherna var mer jämna, men en matchserie som slutar 4-0 är alltid en matchserie som slutar 4-0.

Växjö Lakers var också det klart bästa laget i grundserien och det i sig gör att man gäller som en favorit inför avslutningen på säsongen. Det återstår att se vilka lag som tar sig till finalen, men baserat på kvartsfinalerna ska både Lakers och ÖHK ha en god chans att göra bra resultat i en eventuell final.

Flera spelare delar på det

En sak som jag tycker är intressant med båda dessa lag är att man egentligen inte är särskilt beroende av enstaka spelare, utan att man har en stor bredd när det kommer till saker som målskyttar och assistgivare.

Emil Pettersson är med sina 23 mål bäst i hemmalaget, men Robert Rosén (15), Richard Gynge (18) och Andre Calof (14) är tre spelare som avlastar väldigt bra. Bara för att nämna några.

På liknande sätt är det i Örebro Hockey, som har letten Rodrigo Abols som sin bästa målskytt med 23 mål. Men inte heller bortalaget är starkt beroende av enstaka spelare för att kunna hota framåt.

Sett över hela matchserien tror jag att det här kan bli någonting alldeles extra. Vad vi har med oss från grundserien är två vinster vardera för lagen, och att man gick rent på hemmaplan.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsafe. Då är det inklusive övertid. Känslan är att båda lagen har en fortsatt stark offensiv som kommer att synas och höras.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20:00, torsdag 22 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: