Speltips Växjö Lakers – Örebro 29/4: Kommandot

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2021

SM-semifinalen mellan Växjö Lakers och Örebro Hockey står 2-2 efter fyra spelade matcher. Vilka tar kommandot den 29 april 2021?

Växjö Lakers - Örebro Hockey

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Att båda semifinalerna i SHL-slutspelet är någonting utöver det vanliga känns uppenbart, och det visar inte minst det faktum att vi har 2-2 i matcher på båda håll. Det har med andra ord spelat mindre roll hur man har presterat i grundserien den här säsongen.

Det var egentligen någonting som vi flaggade för tidigt, redan inför SM-slutspelet. Det har som alla vet varit en speciell säsong med andra faktorer som påverkat och det har saknats en riktig dominant längst upp i toppen.

Visst, man kan argumentera för att Växjö Lakers varit klart bäst med tanke på att man nådde över den magiska gränsen på 100 poäng och att man hade ett ganska bastant poängövertag på tvåan, trean och övriga lag i toppen. Å andra sidan har Växjö Lakers spelmässigt inte varit så övertygande som man var under sina guldår.

Egentligen är det precis vad vi har fått se nu, när det verkligen gäller. Då har Växjö Lakers förlorat två av fyra matcher mot Örebro Hockey i semifinalen. Senast man vann guld tappade Växjö Lakers bara en enda match från kvartsfinalen, semifinalen och hela vägen till och med finalen. Det är helt andra tider nu.

En annan viktig reflektion är att samtliga matcher i den här SM-semifinalen varit så pass jämna att de slutat med uddamålsvinst åt endera håll. Det säger mycket.

Väldigt jämnt igen i SHL

Det är två väldigt jämna semifinaler som vi nu får bevittna och märkligt nog har man valt att lägga båda matcherna så att de krockar varje gång det är dags för ny semifinal. Hur har man ens tänkt där?

Grejen är den inför den här torsdagen att jag tror att risken finns att matcherna krockar väldigt länge – eftersom risken för förlängning i båda matcherna är stor. Eller egentligen chansen, som är ett mer träffande ord. För det är väl precis den spänningen vi är ute efter nu?

Växjö Lakers har blivit lite för stora favoriter med tanke på hur matcherna har sett ut och jag kan inte motivera ett spelvärde till 1,50 gånger såsen för moneyline.

Men däremot X (oavgjort) till 4,30 gånger såsen hos Betsson är ett riktigt trevligt odds. I kombination med att spela samma spel på den andra SM-finalen är chanserna för en positiv dags-ROI goda när det kommer till SHL-spel.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,30
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, torsdag 29 april 2021
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: