Speltips Växjö Lakers – Rögle 10/5: SM-final 5

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2021

Den femte finalmatchen mellan Växjö Lakers och Rögle BK spelas nu i SHL måndagen den 10 maj 2021. Vi rekar med odds inför nedsläpp.

Växjö Lakers - Rögle BK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om vi ser till grundserien har Växjö Lakers och Rögle BK haft en stark förmåga att vinna sina matcher på hemmaplan och speciellt när det kommer till inbördes drabbningar har vi fått se idel hemmavinster mellan lagen.

Men den trenden bröts plötsligt i helgen, när Växjö Lakers o lördags kunde vinna borta mot Rögle BK efter förlängning med 3-2. Det gör att Växjö Lakers plötsligt har 3-1 att gå på i matchserien och nu kan döda finalen redan i den femte matchen. Vem hade kunnat tro det?

Växjö Lakers har vunnit tre matcher – alla med uddamålet – och bröt dödläget genom att plötsligt vinna på bortaplan. Det är imponerande i sig.

Men än mer imponerande är att slutspelsrutinen ser ut att visa sig för Växjö Lakers, som vunnit två av matcherna efter förlängning. Två finaler har gått till övertid och båda gångerna har Växjö Lakers vunnit där. Urvalet är lite för tunt, men ingen kan lura mig att det där är en slump.

Växjö Lakers ska dock inte bli bekväma nu. Man har bara vunnit täta matcher och den match Rögle BK vann, den slutade faktiskt 5-1 till skåningarna. Jag har konsekvent flaggat för minst sex matcher i den här finalen och det är en position jag inte förändrar nu.

Odds i SHL-finalen

Växjö Lakers då? Jo, man vann grundserien och har som bekant vunnit två SM-guld tidigare i närtid, att jämföra med Rögle BK som nu spelar sin första final någonsin och som dessutom aldrig varit i ett riktigt SM-slutspel tidigare.

Det vore konstigt om det inte hade någon effekt på prestationerna. Men i det här läget, med underläge 3-1 mot Växjö Lakers, kan det rent av vara en fördel. Nu har man inte mycket att förlora och måste gå för att vinna.

Om det är någonting jag har stört mig lite på med Rögle BK är det att man varit lite, lite, lite för försiktiga på bortaplan mot Växjö Lakers. Varför tveka? Varför inte bara gå ut med huvudet högt, bröstet utåt och köra? Det tror jag att man gör nu och det kommer att vålla problem för hemmalaget Växjö Lakers.

Rögle BK vinner (inklusive övertid) spelas till 2,10 gånger smeten hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rögle BK vinner (inklusive övertid)
Odds: 2,10
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:00, måndag 10 maj 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: