Speltips Växjö – Luleå 20/3: Jämnt inför tredje mötet

Axel Sjödin Publicerat: 20 mars 2023

Det är spännande inför det tredje kvartsfinalmötet mellan Växjö och Luleå i VIDA Arena.

Växjö - Luleå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö och Luleå har varsin vinst inför det tredje mötet där de återvänder ned till Småland. Växjö vann första hemmamatchen, men lyckades inte utöka sin ledning uppe i Luleå då de förlorade en målfattig 0-1-match mot ett kompakt Luleå.

Båda mötena har varit målfattiga hittills då det har varit mycket kamp om pucken och lite trubbig offensiv från båda hållen än så länge. Efter inledningsmötet så såg det minst sagt tufft ut för Luleås del då de bara fick iväg ynka nio skott på mål, men överraskande nog så lyckades de hämta sig i returen hemma i Norrland och nolla ligaettan från grundserien.

Luleå har kämpat sig in i detta mötet period för period då de inledde på samma slätstrukna sätt även i hemmamatchen. Men i andra- och tredje perioden så såg det bättre ut, vilket åtminstone lär ha återställt lite självförtroende efter den bedrövliga insatsen nere i Växjö i det första mötet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö måste få upp tempot i matcherna

Luleå tillhörde den lilla skara lag som lyckades ta fler poäng på borta- än på hemmais under säsongen, men mot Växjö så har de haft bra statistik hemma på senare tid. Nere i Småland så är de dock klara underdogs och med en storspelande Emil Larmi i Växjö-målet så kommer det inte bli lätt att lägga mål.

Känslan är att Växjö behöver få lite slutspelstempo i kroppen, vilket Luleå redan har fått chansen att få i åttondelsfinalen mot Oskarshamn. Flera spelare och ledare i Växjö-lägret har varit kritiska mot deras senaste insats som bitvis såg lite väl avslappnad och loj ut för att vara en slutspelsmatch.

Vi vet alla vilken nivå detta Växjö kan nå ifall de lyckas få spelet att stämma och över sju matcher så ska de helt enkelt bara kunna slå ett Luleå som inte har imponerat. Det andra mötet var en rejäl missräkning från Växjös sida som nu har bjudit in Luleå i kvartsfinalen, som spelade mer större mod i det andra mötet.

Jag tror i alla fall att mötet kommer att fortsätta att följa samma målsnåla tema med tillknäppta matcher och starka defensiva insatser. Men Växjö ska vara det bättre laget, inte minst på hemmais. Därmed så tycker jag att spelet på en Växjö-vinst kombinerat med under 5,5 mål ser lockande ut för de 2.40 gånger pengarna som Betinia erbjuder.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö & under 5,5 mål
Odds: 2.40
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 20 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo