Speltips Växjö – Luleå 24/3: Borde kunna avgöra

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2023

Växjö har chansen att avgöra serien i den femte matchen då Luleå gästar VIDA Arena under fredagskvällen.

Växjö - Luleå

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Favoriterna har nu kopplat ett starkt grepp om kvartsfinalserien då de lyckades vända och vinna det fjärde mötet uppe i Luleå. Växjö har varit det bättre laget sett över serien, men Luleå har trots allt lyckats stå upp bra på hemmais. Frågan är dock om de klarar av att vinna nere i Växjö i fredagens måstematch.

Kvartsfinalserien mellan dessa båda lag inleddes målsnålt med varsin vinst och hållen nolla, men i det tredje mötet så skruvade Växjö upp tempot rejält. De vann med klara 7-2 och satte tonen inför den resterande delen av matchserien. I det fjärde mötet så var det dock Luleå som tog ledningen två gånger om och var nära på att gå mot en tung seger, men det skulle Kalle Kossila sätta stopp för med en sen kvittering i den tredje perioden och därefter punkterades matchen snabbt efter bara ett par minuters spel i förlängningen.

Då Växjö har varit helt överlägsna i VIDA Arena hittills så är det svårt att se hur Luleå ska kunna lyckas vända på detta, även om de mot förmodan skulle lyckas vinna nu på fredag. Då de dessutom har skador på flera spelare så blir det svårt att möta vinnaren av grundserien på bortais.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Domarna har stått i fokus

Förhoppningsvis för Luleås del så kommer de i alla fall att få en bättre chans att vinna än vad de fick senast då de åkte på smått otroligt 61 utvisningsminuter i det tredje mötet. Domarna var åter i fokus efter det senaste mötet då de missade en knätackling från Växjös Ludvig Nilsson som borde ha resulterat i matchstraff. Det lär åtminstone tittas på i efterhand och Nilsson kan mycket väl bli avstängd inför kommande möte, men Luleås Tomi Sallinen som fick lämna isen skadad lär inte kunna vara med han heller, så det jämnar inte riktigt ut sig.

Men ibland är det små marginaler som avgör och hittills så har inte mycket gått i Luleås favör. Att det gick så långt som att de bytte ut domarteamet inför det fjärde mötet säger en hel del, även om det sällan är särskilt givande att fokusera eller skylla på domarinsatsen.

Med det sagt så är det fortfarande kvalitetsskillnad mellan lagen och Luleås ynka nio skott i det första bortamötet kan de inte skylla på någon annan än sig själva för. Växjö är välförtjänt stora favoriter inför fredag och bör kunna boka sin plats i semifinalen.

Det rann iväg målmässigt i Växjös senaste hemmamatch och även om det delvis går att peka på Luleås alla utvisningar så kom faktiskt fyra av målen i spel fem mot fem. Vi spelar därmed på att Växjö vinner med -1,5 asian hcp för 2.00 gånger pengarna hos Betinia och därmed lyckas stänga kvartsfinalen.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö -1,5 asian
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 24 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo