Speltips Växjö – Luleå 3/12: Heta drabbningar

Oskar Jörnevik Publicerat: 3 december 2022

Växjö leder SHL för tillfället, de tar emot Luleå under lördagen den 3 december 2022. Nedsläpp är klockan 18.00.

Växjö - Luleå

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Växjö har börjat växla upp rejält nu och leder SHL. Under torsdagskvällen tog men en meriterande bortaseger mot Örebro med klara 5-1. Växjö har på pappret ett mycket bra lag, framförallt när det kommer till defensiven. Hemmaspelet har inte alls varit övertygande för Växjö, då man endast ligger femma i hemmatabellen. Växjö har också torskat sina två senaste hemmamatcher.

Luleå är inte alls bra för tillfället då man har fyra raka nederlag och ett spel som inte alls funkar. Offensiven är mycket trubbig och man har gjort minst antal mål i serien. Bulan Berglund är dock en mycket begåvad coach och kommer lösa ekvationen i anfallet och Luleå kommer bli livsfarliga när det vankas slutspel.

Det är otroligt jämnt mellan lagen när det kommer till head to head. På de tio senaste matcherna har Luleå vunnit sex. De sex senaste matcherna har slutat med uddamålsseger till något av lagen. Växjö vann första matchen mellan lagen denna säsong på bortaplan med 2-1 efter en ganska tråkig tillställning och Växjö sköt bara 14 skott på mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Slutspelskänsla

Växjö har som sagt ett mycket bra lag på pappret. Joel Persson leder den interna poängligan, tätt följd av Robert Rosén. Kalle Kossila har på sina sex matcher stått för 6+1. Växjö har fortfarande sparkapital i herrar som Joachim Blichfeld, Jayden Halbgewachs och Joel Kellman. På pappret har Växjö den starkaste backuppsättningen i SHL. Båda målvakterna har över 91% i räddningar.

Luleå har spetsat till truppen de senaste dagarna med Mario Kempe och Tomi Sallinen. Ingen i detta Luleå står noterad för fler än sex mål i SHL, vilket såklart är ett problem. Isac Brännström leder den interna poängligan på 6+10. Det är flera herrar i detta Luleå som har underpresterat, det ska dock kommas ihåg att det är inte nu man ska vara som bäst.

Det brukar bli heta drabbningar mellan Växjö och Luleå, lite som slutspel. Växjö är starka i offensiven och Luleå har tränat otroligt på att bli starka i offensiven. Lagens fyra av sex senaste möten har gått till över 4.5 mål. Vi tror stenhårt på överspelet här och över 4.5 mål finns det bra odds på. Två lag som på pappret har bra offensiver ska kunna lösa minst fem mål här.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4.5 mål
Odds: 1,95
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 18:00, lördag 3 december 2022
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: