Speltips Växjö – Oskarshamn 2/3: Torsdagens toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 2 mars 2023

Torsdagens möte mellan Växjö Lakers och Oskarshamn är omgångens kanske mest intressanta toppmöte.

Växjö - Oskarshamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Grundserien börjar gå mot sitt slut och båda dessa lag ser i nuläget ut att hamna bland topp sex, där de därmed kan spika sin plats i kvartsfinalen. Växjö har stått för en väldigt fin säsong och är bara två poäng bakom serieledarna Skellefteå i nuläget – långt över de närmast jagande lagen.

Tillsammans med Skellefteå så tillhör de också en av de stora favoriterna till titeln i vår och ännu finns det tid att avslutade grundserien som tabelletta. Men Oskarshamn är en tuff motståndare och inte ett favoritmotstånd för Växjö hittills under säsongen.

Av de tre möten som spelats hittills i SHL så har Oskarshamn faktiskt vunnit samtliga och senast så blev det en utskåpning med hela 6-1 i IKO:s favör i Smålandsderbyt. Men inbördes möten är det enda som pekar i gästernas favör här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö har en formmässig fördel

Formen har sett betydligt bättre ut för Växjös del på senaste då de har tre raka vinster inför torsdagens möte. Oskarshamn har i sin tur två snöpliga förluster mot Rögle och senast mot tabelljumbon Malmö Redhawks med 0-2.

Då det är oerhört jämnt kring de sista kvartsfinalplatserna så har de inte riktigt råd att tappa poäng mot bottenlagen på det viset. De har bara två poäng ned till Leksand på sjundeplatsen och kunde vid det här laget ha haft en väldigt fin buffert inför de sista omgångarna ifall de lyckats prestera nere i Malmö.

Då de möter tufft motstånd den här omgången också så kan de mycket väl riskera att halka ned i tabellen när det gäller som mest. Men med tanke på att de förlorade ett par nyckelspelare efter succésäsongen ifjol så får man ändå säga att Oskarshamn har stått för en väldigt fin säsong på det hela taget.

Från att ha lagt elva mål i två matcher så har de inte lagt ett enda i sina två senaste förluster, vilket är lite oroväckande inför torsdagens match. Underspelet har suttit i båda lagens matcher under de senaste omgångarna och går att hitta till ganska bra odds även här. För 1.80 spelar vi alltså på under 5,5 mål hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, torsdag 2 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo