Speltips Växjö – Oskarshamn 24/11/: Starkt hemmalag

Oskar Jörnevik Publicerat: 24 november 2022

Växjö är seriens bästa hemmalag, de gästas utav Smålandsgrannarna Oskarshamn. Matchen spelas torsdagen den 24 november 2022, med nedsläpp klockan 19.00.

Växjö - Oskarshamn

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Växjö är ett av de bästa lagens de senaste tio åren. Växjö har tre guld på de senaste åtta åren och får anses vara det bästa laget, framförallt i slutspel. Har dock blivit av med Sam Hallam och fått in nya röster i båset, vilken till en början var lite svajigt. Har dock på senare tid spelat upp sig rejält och har för tillfället fem raka segrar och leder SHL. Växjö är defensivt mycket vassa, då man är det laget som släppt in minst mål, 39 till antalet på 19 matcher.

Oskarshamn ser mycket tunga ut för tillfället, tre raka förluster och det ser inte alls bra ut defensivt. Oskarshamn torskade tisdagens match mot HV trots att man spelmässigt inte var mycket sämre, men HV fick väldigt enkla mål. Oskarshamn ligger på negativ kvalplats för tillfället och måste få igång mer än sin första lina, annars kan det bli en tråkig säsong för Oskarshamn.

Matcherna mellan Växjö och Oskarshamn har varit jämna och i de senaste tio matcherna har Växjö gått segrande ur sex, det tyder på att inget av lagen har något större övertag på det andra. Första matchen mellan lagen denna säsong slutade med en 5-4 seger efter straffar till Oskarshamns fördel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka offensiver

Växjö har ett bra lag på pappret, framförallt defensivt. Växjö har inte riktigt fått till det offensiva spelet, vilket inte blir roligt för de andra lagen när man väl får det. Robert Rosén, Joel Kellman och Dan Sexton får anses vara skickliga framåt. Defensivt är det mycket bra spelare, ettan och tvåan i interna är Joel Persson och Hardy Häman Aktell. Lägg också därtill backar som Lukas Bengtsson och Brian Cooper, WOW säger vi till Växjös backsida.

Oskarshamn har ett bra lag på pappret, framförallt kedjan med Suomela, Karlkvist och Oksanen. Det måste vara fler spelare som tar för sig och kvaliten i lagen finns där. Spelare som Smejkal, Zohorna och Byron håller hög europeisk klass i sina bästa stunder. Backsidan har varit svag så här långt och lirare som Niclas Burström och Juuso Riikola måste upp.

Detta är på förhand en match Växjö ska vinna. Dock ska vi aldrig räkna bort Oskarshamn då man har ett av seriens bästa powerplay. Att åka till Växjö och spruta in mål har inget lag gjort den här säsongen, och Växjö är inget lag som sprutar in mål heller. Vi tror på en tuff och tight historia, då det trots allt är ett derby. Under 5.5 mål här är ett bra spel, till fint odds.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,85
Bolag: Leo Vegas
Spelstopp: 19:00, torsdag den 24 november 2022
TV:  []
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: