Speltips Växjö – Rögle 25/9: Finalrepris

Martin Efvergren Publicerat: 25 september 2021

Räkna med fartfylld hockey när Växjö Lakers och Rögle drabbar samman i en repris på vårens final i SHL. Matchen spelas lördagen den 25 september med nedsläpp kl 18.00.

Växjö – Rögle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ettan och tvåan i grundserien och tillika de två finallagen förra säsongen, Växjö Lakers och Rögle, gör på lördagskvällen upp igen i SHL. De förstnämnda gick segrande med 4-1 i matcher senast och ett Rögle som inlett säsongen övertygande lär vara ute efter revansch.

Växjö Lakers har inlett säsongen med två segrar och två förluster. I premiären föll man efter straffsparksläggning mot Färjestad, därefter vann man på övertid mot Örebro. I den tredje omgången besegrade man Timrå på bortais med 6-2.

I torsdags blev det förlust med 6-4 borta mot Brynäs i en match där man hade ledningen med 2-0 inför den tredje perioden. Inom loppet av mindre än sex minuter vände Brynäs matchen till 3-2 och slutperiodens siffror skrevs till 6-2 till hemmalagets favör.

I den redan haltande tabellen står Rögle på sex poäng precis som Växjö, trots att man bara har spelat två matcher. Rögle har spelat två bortamatcher och vunnit bägge och man får fortsatt vänta på sin hemmapremiär.

Rögle inledde med att besegra Örebro med 3-2. Därefter åkte man upp till Leksand och vann med klara 5-1 efter att man vunnit den andra perioden med 4-0. Den matchen spelades torsdagen den 16 september och sedan dess har man alltså haft långt tid att ladda batterierna inför den här finalreprisen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrik historik

Rögle slutade på andraplats i grundserien förra säsongen, fyra poäng efter Växjö Lakers. Man var också det lag, som med sina 164 mål, gjorde flest mål i SHL.

Sedan dess har man tappat sina två bästa poänggörare Daniel Zaar och Simon Ryfors. Men bröderna Abbott har visat sig vara väldigt skickliga lagbyggare och av säsongsinledningen att döma har man ett slagkraftigt lag även den här säsongen. Bland andra har nyförvärvet Tyler Kelleher inlett mycket piggt.

Varken Rögle eller de regerande mästarna Växjö tillhör huvudfavoriterna till SM-guldet den här säsongen. Säsongen är som bekant lång men av det vi ha sett hittills kan de här båda lagen definitivt bli att räkna med även den här säsongen.

Växjö kommer från en väldigt tung tredjeperiod borta mot Brynäs. I övrigt har man sett starka ut. Framförallt har de levererat offensiv riktning med sina 16 mål på 4 matcher. Totalt sett har det gjorts minst 6 mål i 3 av dessa 4 matcher.

Mycket talar för att det här kommer bli en fartfylld och framåtlutad tillställning. I finalserien i våras gjordes det minst 5 mål i 4 av 5 matcher och jag tror att även den här matchen kommer bli relativt målrik.

Därför blir mitt spel att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål totalt
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 25 september 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: