Speltips Växjö – Rögle 6/1: UPPSKJUTEN

Axel Sjödin Publicerat: 6 januari 2022

SPELTIPSET ÄR INAKTUELLT DÅ MATCHEN ÄR UPPSKJUTEN! En repris av fjolårets SM-final mellan Växjö och Rögle väntar under torsdagen i Vida Arena.

Växjö - Rögle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då de båda lagen möttes i finalen förra året så var det Växjö som gick segrande med 4-1 i matcher, men styrkeförhållandet lagen emellan har förändrats lite sedan dess. Växjö har inte alls haft samma övertygande säsong hittills som under förra året där de toppade serien efter grundspelet.

De hade en svag start på säsongen och hade riktig svacka under november, vilket gör att de går att finna först på femte plats på samma poäng som Oskarshamn. De har dock klättrat rejält under december och det såg mycket värre ut för bara ett par månader sedan.

De hade uppenbarligen problem med att balansera SHL med Champions Hockey League, men sedan deras utträde ur CHL mot finska Tappara så har det gått betydligt bättre i seriespelet.

Under december så har de vunnit fem av sex möjliga matcher varav tre av dessa vinster har varit under ordinarie tid. Fortsätter de att hålla i den här formen så lär de fortsätta klättra och kommer absolut kunna vara med och utmana om att försvara sin titel, även om de fortfarande inte tillhör en av favoriterna.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Rögle har stannat av lite

Gästerna har verkligen ångat på under hela hösten och toppar SHL inför det nya året. Det är däremot inte mycket marginal ned till jagande Skellefteå, så det gäller att de fortsätter att hålla uppe formen ifall de vill avsluta på topp.

Rögle har redan hunnit spela en viktig match under året då de i tisdags slog Frölunda i Champions Hockey League med 5-3 i en väldigt intensiv och spännande match framför hemmapubliken. Returen i Göteborg väntar nästa veckan, men de har satt sig i ett bra utgångsläge för att nå finalen i den internationella turneringen.

Senast de mötte Växjö så vann de övertygande med 6-2, men det var också i Växjös formsvacka under november. Sedan dess så har Växjö faktiskt haft bättre resultat i SHL då Rögle bara har vunnit tre av sju matcher under december. Tre av dessa förluster kom i förlängning, men de har onekligen visat tecken på att de kanske stannat av lite och kan mycket väl bli omkörda i toppen efter en tuff toppmatch.

Med tanke på att Växjö lär vara fräschare och mer utvilade än Rögle samt att de har visat på god form under den senaste månaden så spelar vi faktiskt på ett rakt spel på hemmalaget här inför torsdagens drabbning för 2.35 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö vinner
Odds: 2.35
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: