Speltips Växjö – Skellefteå 20/4: Tredje mötet

Axel Sjödin Publicerat: 20 april 2023

Växjö går in i det tredje mötet med ett starkt grepp om finalserien mot Skellefteå under torsdagskvällen.

Växjö - Skellefteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit stora marginaler som har skilt lagen åt, men efter två möten så kan vi konstatera att Växjö trots allt har ett starkt grepp om SHL-finalen. Det dröjde till den femte perioden innan de kunde avgöra i det första mötet på hemmaplan, och därefter vann de med 1-0 uppe i Skellefteå i det andra mötet.

Växjö fick in matchens första mål redan i den första perioden – vilket blev ett resultat som stod sig hela vägen. Detta trots att Skellefteå dominerat skottstatistiken i det andra mötet. Växjös målvakt Emil Larmi räddade 26 skott och har inte varit lätt att få hål på för Skellefteås del.

Sedan Skellefteå lyckades trycka in två mål i den första perioden i öppningsmötet så har de nu gått mållösa i lite knappt sju perioder och något måste hända med offensiven för att de ska kunna vända finalserien. Växjös uppoffrande och täta defensiv har verkligen imponerat och verkar vara nyckeln till varför de nu får anses klara favoriter till att bli svenska mästare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Skellefteå har vänt underlägen tidigare

Växjö har nu chansen att så gott som säkra SM-guldet framför hemmapubliken, då inget lag har lyckats vända ett 0-3-underläge i slutspelet tidigare. Skellefteå går verkligen in i det tredje mötet med kniven mot strupen och har inte längre några marginaler att arbeta med.

Skellefteå har dock visat att de kan vända underlägen tidigare. De låg under mot Rögle i kvartsfinalen och stod inför samma tuffa uppgift mot Örebro där de låg under med 0-2 i matcher och därefter vände och vann med 4-2. Skillnaden mot Örebro var att det tredje mötet spelades på hemmais, medan de måste inleda sin uppförsbacke nere i Växjö den här gången. Det finns en stark moral i truppen, men det är nu det gäller att plocka fram den.

Tränaren Robert Ohlsson har efterfrågat mer “jävlaranamma”, men vad de konkret ska göra för att lyckas bryta ned Växjös starka defensiv känns lite oklart. Växjö har egentligen tagit sig dit de är nu utan att imponera särskilt mycket, men de har verkligen visat att de har ett väldigt starkt grundspel och ett tryggt försvarsspel att förlita sig på.

Finalserien kan tyvärr, för den neutrale, bli överstökad ganska snabbt och på hemmais nere i Småland så gäller Växjö som klara favoriter. Vi förväntar oss i alla fall ännu ett jämnt möte, som lutar åt det målsnåla hållet och därmed spelar vi på under 4,5 mål under ordinarie tid för 1.75 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:30, torsdag 20 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo