Speltips Växjö – Skellefteå 24/4: Kan avgöras

Axel Sjödin Publicerat: 24 april 2023

Växjö har chansen att kamma hem SM-guldet framför hemmapubliken i måndagens möte mot Skellefteå.

Växjö - Skellefteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö tog ett rejält grepp om finalserien då de vann övertygande uppe i Västerbotten i det fjärde mötet, och har nu chansen att säkra titeln framför sin hemmapublik i Småland. Växjö inledde finalen med två raka vinster, därefter vann Skellefteå det väldigt viktiga tredje mötet, men lyckades inte kvittera finalserien på hemmais i lördags.

Skellefteås bistra trend på hemmais fortsätter då de förlorade ännu en finalmatch framför en besviken hemmapublik. Trots att de var det lag som tog flest poäng hemma under grundserien så har de nu tio (!) raka förluster hemma i Skellefteå i finalserier. Då går det inte att vinna guld och nu måste de alltså ta tre raka segrar för att lyckas vända mot ett Växjö som imponerade senast.

Deras enda seger hittills satt väldigt långt inne och det krävdes en femte period innan de tillslut kunde trycka dit det avgörande segermålet. I det fjärde mötet så växlade Växjö upp och tog kommando i den första klara segern i finalserien hittills, det har tidigare varit förläningar och uddamålssegrar, men i lördagens match så satte Växjö full fart direkt och gick upp i en tvåmålsledning i första perioden. De skulle tillslut vinna med 4-1 och ta ett stort kliv mot SM-guldet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tuff sits för Skellefteå

Det ser minst sagt mörkt ut för Skellefteås del, och de har inte fått den offensiva utdelning som de är vana vid. Växjö har som bekant ett väldigt stabilt och uppoffrande försvarsspel som är svårt att bräcka. Målvakten Emil Larmi, som annars inte har fått särskilt mycket uppmärksamhet, har också gjort det väldigt bra i Växjö-målet.

Då Skellefteå har klara sig bättre på bortais så kan de möjligen förlänga finalserien med ytterligare en match, men det är svårt att se att de ska kunna vända på detta mot ett Växjö som inte släpper till något.

För egen del så lutar jag åt att Växjö får korka upp champagnen nu på måndag då lördagens möte var ett styrkebesked. Joel Kellman har också kommit igång väldigt bra med tre mål under de senaste två mötena och är en het kandidat till att bli matchhjälte på måndag. Vi spelar hursomhelst på den raka ettan här för 2.15 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö vinner (3-väg)
Odds: 2.15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:30, söndag 24 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo