Speltips Växjö – Timrå 28/12: Starka lag

Oskar Jörnevik Publicerat: 28 december 2022

Växjö är ett av de bästa lagen i SHL möter ett skickligt Timrå under onsdagen den 28 december 2022 med nedsläpp 19.00.

Växjö - Timrå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö har varit riktigt starka i SHL under säsongen, det är bara Skellefteå som varit strået vassare. Växjö hade fem raka segrar innan man fick pisk av Skellefteå under helgen som var. Växjö har varit bra hemma, men ännu bättre på bortais. Växjö har dock gjort hela sju mål på sina två senaste hemmamatcher. Växjö har som sagt varit otroligt fina under säsongen och är en kandidat till att vinna hela kalaset senare under 2023.

Timrå som fick kvala sig kvar förra säsongen, genom att slå Djurgården på ett enkelt sätt har börjat säsongen mycket bra. Sexa i tabellen efter 27 spelade matcher och ligans näst bästa bortagäng. Tittar vi spelare för spelare så är det inga konstigheter då man har ett riktigt bra lag. Timrå hade fyra raka nederlag innan man åkte till Dalarna och slog Leksand med 2-1 senast.

Växjö har varit riktigt bra mot Timrå på senare tid och har hela 9-1 i matcher på de senaste tio. Matcherna som spelats denna säsong har slutat med 3-0 samt en 4-0 seger för Växjö och det har inte varit något snack i dessa fighter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark defensiv

Växjö har många offensiva spelare som kan leverera poäng, och några av de är Robert Rosén, Dan Sexton och framförallt Kalle Kossila som stått för otroliga 15 poäng på elva matcher. Defensiven är otroligt stark med herrar som Lukas Bengtsson, Hardy Häman Aktell och Brian Cooper. Målvakterna Emil Larmi och Adam Åhman har varit ett av SHLs bästa målvaktspar.

Timrå har även de ett mycket bra offensivt lag. Topp fyra i den interna poängligan är inga mindre än Jonathan Dahlén, Emil Pettersson, Anton Lander och Robin Hanzl, det är inga dåliga herrar. Defensiven är inte lika namnstark men ändå stark, där Jakob Stenqvist har gjort fina 1+14. Jag vill lyfta fram backar som Per Svensson och Tim Erixon som är otroligt bra i egen zon. Karlskogapojken Jacob Johansson har gjort en riktigt bra säsong så här långt.

Två bra lag möta under onsdagen, inget snack om saken. Jag håller dock Växjö som det bättre laget för stunden trots torsken uppe i Skellefteå senast. Timrå har fyra förluster på de fem senaste matcherna och reser ner till Växjö som är en av seriens svåraste bortamatcher. Växjö vinner denna match till mycket fina odds. 9-1 i head to head mot Timrå säger mycket.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Växjö
Odds: 1,80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag den 28 december 2022
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: