Speltips Växjö – Timrå 3/2: Dålig trend

Axel Sjödin Publicerat: 3 februari 2022

Växjö Lakers välkomnar Timrå IK till Vida Arena i hopp om att kunna revanschera sig mot gästerna.

Växjö - Timrå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går fortsatt tungt för de regerande mästarna som nu har halkat ned till nionde plats i ligan efter en dålig start på det nya året för smålänningarna.

Efter att ha inlett 2022 med en stabilt 4-1-seger över Färjestad så har de nu fyra raka förluster i ryggen och vill nog helst av allt lägga januari bakom sig. Utöver övertidsförlusten mot Luleå så har övriga förluster alla kommit mot lag från den nedre halvan av tabellen och samtliga har varit överkörningar där Växjö har förlorat med tre mål eller mer.

Deras senaste match var mot just Timrå där de inte ens fick hål på nästjumbon och föll handlöst med 0-3 på NHC Arena i slutet av förra månaden. Skottstatistiken mot Timrå talar sitt tydliga språk då hemmalaget vann den med hela 44-19.

Det har sett oerhört oinspirerat ut från Växjös sida och det är oklart hur klubben har påverkats av beskedet att tränare Sam Hallam kommer att lämna för att ta över som förbundskapten i Tre Kronor. Inför torsdagens möte får de dessutom klara sig utan sin näst bästa poängspelare Pontus Holmberg som kommer att spela för Tre Kronor i OS.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Timrå har hittat ett framgångsrecept på hemmais

Gästande Timrå har som bekant en tuff säsong bakom sig som nykomlingar i SHL. De verkar dock ha hittat formen något på senaste då de har vunnit fyra av sina sex senaste matcher. Samtliga fyra vinster har dock varit på hemmaplan där de nu har en svit på fyra raka, i deras två bortamatcher under januari har de fallit tungt mot både Brynäs och Skellefteå med flera måls marginal.

De har en bra bit upp till tionde plats, så det ska mycket till för att Timrå ska kunna vara med och hota om en eventuell slutspelsplats. Men fortsätter de så som de har gjort nu på senaste så kan de nog undvika hotet som nedflyttning i alla fall, vilket lär vara deras mål för säsongen.

Växjö har varit betydligt starkare hemma än vad de har varit på bortais, så det ska mycket till för att Timrå ska lyckas återupprepa deras bedrift från ett par veckor tillbaka. Spelbolagen håller dock Växjö som väldigt tunga favoriter, vilket ändå är anmärkningsvärt med tanke på hur de har sett ut på senaste.

Matchen har i alla fall förutsättningarna för att bli en svängig sådan då inget av lagen har visat upp en defensiv värd namnet samtidigt som Timrå, trots storförluster på bortais, ändå brukar få in minst ett par puckar i nät. Över 5,5 mål spelas därmed för 1.88 hos Expekt inför matchen.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: