Speltips AIK – MoDo 21/3: Studsar tillbaka

Martin Efvergren Publicerat: 21 mars 2023

Ställningen är 1-1 i matcher i kvartsfinalen av Hockeyallsvenskans slutspel mellan AIK och MoDo. Den tredje matchen spelas tisdagen den 21 mars med nedsläpp kl 19:00.

AIK – MoDo

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

MoDo Hockey är på gång igen och med segern i grundserien i Hockeyallsvenskan bakom sig har man gått i slutspelet som huvudfavoriter. Åtminstone råder det ingen tvekan om att man är favoriter att vinna den här kvartsfinalen mot AIK som avgörs i bäst av sju matcher.

MoDo spelade ihop 109 poäng i grundserien medan AIK landade på 65 poäng och en slutlig tionde plats. Det innebar att de sistnämnda fick spela en åttondelsfinal i bäst av tre matcher mot tabellsjuan Almtuna. Där lyckades AIK gå segrande i två raka matcher.

Efter två spelade matcher i Örnsköldsvik vänder man nu ner till Stockholm för den tredje matchen och AIK har, något oväntat, chans att koppla greppet om matchserien på hemmais i Hovet där de två kommande matcherna ska spelas.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvalitetsskillnad

MoDo vann den första matchen i fredags med 3-1 och var nog inte helt förberedda på den energi som AIK kunde plocka fram i söndagens returmöte. Precis som i den första matchen var det emellertid MoDo som tog en tidig ledning och i den tredje perioden hade man en 3-1-ledning som då kändes trygg och stabil.

Men AIK visade prov på moral och oanade krafter. Trots ett ganska stort spelmässigt övertag från hemmalaget så hann gästerna både reducera och kvittera i den tredje perioden. Matchen gick således till förlängning och där var det en mindre van målskytt i Christoffer Björk som blev matchhjälte för AIK.

Att AIK skulle lyckas få med sig en seger från Örnsköldsvik var det nog inte många som trodde och nu har man chansen att skaka om favoriterna MoDo då två raka hemmamatcher väntar.

AIK:s chans är att komma under huden mot MoDo-spelarna. Den här tredje matchen kommer ge en del svar på hur väl man lyckats med det. För MoDos del gäller det att behålla kylan och fortsätta arbeta metodiskt för om de bara kan komma upp i sin normala kapacitet ska AIK inte ha någon chans i den här matchserien.

MoDo har vunnit de två senaste mötena mot AIK i Hovet med 4-2 och det mest troliga är alltjämt, som jag ser det, att Mattias Karlins manskap kommer att studsa tillbaka här. De har varit väldigt stabila genom hela säsongen och en något slumpartad förlust bör inte kunna rucka detta MoDo som är minst en klass bättre än AIK. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Modo vinner under ordinarie tid till 1.78 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: MoDo vinner
Odds: 1.78
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 21 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo