Speltips AIK – Mora 23/11: Bra form

Oskar Jörnevik Publicerat: 23 november 2022

AIK tar sig an Mora i en viktig match för båda lagen. Matchen spelas onsdagen den 23 november 2022 med nedsläpp klockan 19.00.

AIK - Mora

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har haft ett par tunga säsonger bakom sig, men har i år fått ihop en väldigt bra trupp på pappret. Spelet har inte riktigt stämt i inledningen men formen är på väg uppåt då man har poäng i tre raka matcher, varav två är segrar. Ligger för tillfället på tionde plats, vilket betyder att man får spela vidare om en SHL-plats efter grundserien. AIK har spetsat till defensiven på slutet, och det är vad man behöver för att hamna topp 10, för offensivt är AIK på pappret ett av de bättre lagen i ligan.

För Mora gäller samma sak som för AIK, ett par tunga säsonger bakom sig. Har startat denna säsong på ett mycket bra sätt och ligger efter 17 spelade matcher på en fin femte plats. Det är pågrund av lagets enormt fina defensiv, endast 30 mål insläppta och det är man bäst på i hela serien. Formen för dalmasarna är bra, då man har fem raka segrar och man lyfter rejält i tabellen. Mora är bra för tillfället.

Tittar vi lite på matcherna mellan dessa lag så är det otroligt jämt, på de tio senaste matcherna så har båda lagen vunnit fem var. Femte oktober denna säsong var senast lagen möttes och då var det Mora som drog längsta strået med uddamåls segern 3-2 efter en väldigt jämn historia.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka målvakter

AIK har på pappret ett intressant lag med en mix av unga och gamla. Alexander Deilert är borta för AIK, men troligtvis bara han till matchen imorgon. Spelade som Richard Gynge, Daniel Muzito-Bagenda och Adam Rockwood håller nästan SHL-klass, det finns också skickliga unga lirare i Zion Nybeck och Dalibor Dvorsky. Målvakten Niklas Lundström är en mycket fin keeper, som har en procent på 90.8 så här långt.

Albin Grewe är borta för Mora, men har massor av skickliga spelare att tillgå. Daniel Ljunggren och Johan Persson går mot riktigt bra säsonger, det gör även Anton Heikkinen och Axel Sundberg. Defensivt är det herrar som Johannes Johannesen, Jonathan Myrenberg och Olle Strandell som får dra stora lass. Andres Ljunggren och Kari Piirionen har så här långt varit makalöst bra i mål, båda ligger på över 93%.

Båda dessa gäng är bra i grunden och kan spela offensivt såväl som defensivt spel på ett bra sätt. På 17 matcher har det endast blivit över 5.5 mål i tre för Moras del. För AIKs del har det blivit lite fler, nio av 17. Dock har båda lagens defensiv varit bra på slutet och vi tror på en målsnål historia här. Under 5.5 mål är att föredra här till bra odds.

  100% – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag den 23 november 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: