Speltips, AIK – Timrå 7/10: Skrällchansen finns där

Spelbloggare Publicerat: 6 oktober 2015

AIK stormar framåt i Hockeyallsvenskan och när man möter ett Timrå som fått en tuff start på spelåret plitas man ned som stora favoriter. Vi ställer oss frågan: för stora?

Trots att man vara nära att trilla ner ännu ett snäpp i divisionssystemet i fjol, har AIK istället påbörjat en återresa till det svenska finrummet; på nio matcher har 18 pinnar plockats ner i säcken och det placerar dem som tvåa. Givetvis starkt i en annars så pass jämnt och tajt serie, dock finns det fortfarande tydliga saker att förbättra.

– Vi ser säsongsupptakten som godkänd hittills även om vi inte varit helt nöjda med delar av matcherna. Vi har inte riktigt orkat vara konsekvent i vår spelidé i 60 min varje match. Så det är något vi jobbar på, säger tränaren Roger Melin till lagets hemsida.

Och det är helt korrekt. Lätt att bli förblindad av den fina skörden – för helt övertygande eller jämna har man inte varit. 4-3-vinsten hemma mot Mora, som varit katastrofala den senaste tiden, nu senast var allt annat än skriven i sten och dessförinnan förlorade solnaiterna med 1-3 borta över Björklöven.

Backar Timrå

Ännu inte publicerats några trupprapporter, men här kan det vara smart att kliva in tidigt. Tycker att skrällchansen ska vara bra mycket större än vad oddssättarna menar, inte minst de på Betway. Risken för att siffrorna droppar till närmare nedsläpp finns.

Skrällchans, ja – men varför? Timrå hackar nere i bottenstriden; har bara löst 11 poäng på nio matcher och är en ovanför de röda platserna. Mer finns att kräva, både resultat- och spelmässigt, men det har funnits ljusglimtar. Lite väl enkelt insläppta mål ibland, lite uddlöst framåt ibland.

Tror dock inte det lär skilja alltför mycket mellan AIK och Timrå när vi ska summera säsongen – tror båda kommer sjunka respektive studsa mot mitten framåt i tiden, även om solnaiterna med stor sannolikhet blir de som hamnar bäst till.

Dessutom har Timrå blivit förstärkta med forwarden Erik Lindhagen in i truppen – en spelare med stor rutin från SHL. Han blir säkert en nyttig pjäs för laget, som var i behov av att bredda lite.

På hemmais vill AIK spela offensivt och med fart – ett spel som även Timrå hanterar väl. Faktum är att Timrå faktiskt vunnit de två senaste identiska matcherna. Ska helt klart vara mer öppet än vad oddssättarna antyder; AIK:s fina hemmasvit kan komma att brytas.

Betway sticker dessutom ut nosen rejält och betalar fina 3,30x för att Timrå ska vinna inklusive ÖT/straffar. Vissa konkurrenter är en bra bit under tredubbelt och cirkulerar – mer korrekta värderingar i min bok.

Speltips:

Speltips: Timrå vinner, inklusive ÖT/straffar
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 7/10
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 1,65 mybet logo
Oavgjort 5,05 comeon logo
Timrå 4,50 betway logo
Över 5,5 mål 2,18 nordicbet logo
Under 5,5 mål 1,70 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: