Speltips Almtuna – AIK 11/10: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 11 oktober 2023

Almtuna IS tar emot AIK i den sjätte omgången av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdag den 11 oktober 2023 med nedsläpp kl 19:00 i Gränby ishall.

Almtuna – AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Almtuna IS har, efter en lite trevande inledning, ändå fått en bra start på säsongen. Nu kommer man till den här matchen med tre raka segrar och totalt har man spelat ihop tio poäng på fem matcher.

I fredags stod Almtuna för en fin insats då man besegrade Björklöven på bortais med 5-2. Vinsten grundlades i den andra perioden då gästerna gick ifrån till en 3-0-ledning och därefter kunde man kontrollera händelserna.

Dessförinnan hade Uppsala-laget tagit två raka hemmasegrar mot Karlskoga och Södertälje. Trenden är med andra ord positiv och i tabellen placerar sig Almtuna på en fjärde plats inför den här omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag i målform

AIK har blandat och gett en hel del under säsongsinledningen. Två segrar och tre förluster har det blivit så här långt, vilket ger dem sju poäng efter fem spelade matcher.

Man kommer nu senast från en tung förlust efter förlängning mot Tingsryd på Hovet i fredags. Det blev en svängig tillställning som stod 3-3 efter full tid och i förlängningen drog bortalaget det längsta strået. Dessförinnan hade AIK emellertid en positiv trend då man vunnit sina två föregående matcher. Man slog uppstickaren Kalmar HC med 6-3 hemma och därefter stod man för en imponerande insats när man körde över serieledarna Nybro Vikings med 6-0 i Småland.

Almtuna är alltså tre poäng bättre än AIK inför den här matchen, men förutsättningarna är jämna. Hos spelbolagen är det nästan helt jämnt viktat mellan lagen om vi ser till oddsen.

Utgången känns helt klart oviss och jag tror att båda lagen kommer med en god känsla. AIK åkte visserligen på ett oönskat poängtapp senast, men de har också sin senaste bortamatch mot Nybro i färskt minne.

Ser vi till både AIK:s och Almtunas fem matcher så har det gjorts fem mål eller fler i samtliga. Därtill har båda lagen gjort totalt nio mål på de två senaste matcherna. Detta gör att jag tror på en offensivt inriktad matchbild som kommer bjuda på en del mål. Mitt spel blir att det görs över 5 mål (asian handicap) till 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:
Speltips: Över 5 mål (asian hcp)
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 11 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo