Speltips Almtuna – Djurgården 18/11: Svag form på hemmalaget

Oskar Jörnevik Publicerat: 18 november 2022

I den 18e matchen för båda lagen, möter hemmalaget Almtuna gästande Djurgården. Matchen spelas den 19 november 2022, med pucksläpp klockan 19.00.

Almtuna - Djurgården

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Almtuna startade Hockeyallsvenskan på ett bra sätt genom att vinna de fyra av sina första sex matcher. Efter det har man sjunkit som en sten i tabellen och har bara en vinst på sina nio senaste matcher. Det var fram till den senaste omgången, då man slog Södertälje på bortaplan, trots att man endast sköt 20 skott på mål. Almtuna är inne i en tuff trend och är seriens absolut sämsta hemmalag med endast en seger på sina sju spelade hemmamatcher.

Djurgården fick se sig besegrade av Timrå i SHL-kvalet under förra säsongen, och många tror att DIF skulle ta sig tillbaka direkt till SHL. Starten har varit bra, men långt ifrån överlägsen, då faktiskt Modo har gått bättre. Djurgårdens bortaspel har varit bra, det är bara BIK Karlskoga som har ett bättre spel på bortaplan. Formen är fullt godkänd då DIF har vunnit sina fyra av sina fem senaste matcher.

Almtuna och Djurgården mötte varandra i omgång sex, då var det Almtuna som drog det längsta strået, efter straffar. Det var under tiden Almtuna hade sin bästa period plus att Djurgården hade mycket spelare borta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens bästa kedja

Almtuna har full trupp till matchen mot Djurgården och det finns några killar som är riktigt farliga offensivt. Georgs Golovkovs leder den interna poängligan på fina 6+7 på 17 matcher. Spelare som Viktor Hertzberg, Hampus Harlestam och Jacob Svensson är mycket bra spelare på denna nivå. Defensivt är det Oskar Asplund som gjort det bäst, han är uppväxt i Almtuna och spelar troligen i SHL under nästa säsong. Viktor Andrén är en mycket vass målvakt på denna nivå.

Djurgården fick Alexander Ytterell skadad senast mot Modo, och missar troligen fighten här. Klasen – Kruger – Liss är allsvenskans bästa kedja, och står alltid för bra insatser offensivt. Djurgårdens centrar är seriens absolut bästa, då man utöver Marcus Kruger har John Norman, Ludvig Rensfeldt och Noah Östlund. Backsidan ser bra ut då man har fått in Stefan Elliott till redan en fin backuppsättning i bland annat Cameron Schilling, Linus Arnesson och Kevin Karlsson. Unga Carl Lindbom har överraskat rejält och får anses vara Djurgårdens förstaval i kassen.

Djurgården är klasser bättre på pappret än vad Almtuna är. Formmässigt är det också Djurgården som tar det, trots att Almtuna besegrade Södertälje senast. Djurgården kommer bli bättre och bättre desto längre serien lider. Fredagens match är viktig för båda lagen, då Almtuna kan ta sig över det negativa strecket, och Djurgården knappar in på Modo. Sedan Djurgården torskade mot Almtuna senast har laget fått in Klasen, Schilling och Elliott, det betyder att Djurgården är stora favoriter till seger. Djurgården -1.5 är ett bra spel här mot ett Almtuna som jobbar med formen och ser inte jättebra ut för stunden.

  Sätt in 100 kronor – få 100 kronor gratispel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården -1.5
Odds: 2,12
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag den 18 november 2022
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: