Speltips, Anaheim – San Jose 5/12: Fortsätter den sjuka bortaformen?

Emil Jakobsson Publicerat: 4 december 2015

Kalifornien-derby väntar natten mot lördag när Anaheim Ducks tar emot San Jose Sharks som uppvisat en imponerande form på bortaplan de senaste veckorna. Frågan är om Sharks kan hålla den fina trenden levande genom en ny bortaseger?

Många lag i NHL har problem på bortaplan. San Jose Sharks är verkligen inte ett av dem. Inför nattens match mot Anaheim har de åtta raka segrar på bortaplan vilket är otroligt starkt. Under dessa åtta matchar har de dessutom bara släppt in 14 mål vilket är 1,75 i snitt per match samtidigt som de gjort 23 mål vilket är 2,87 i snitt per match.

Men Sharks tre senaste matchar har spelats på hemmaplan och de slutade i två förluster och en seger. Nu senast natten mot onsdag förlorade de med klara 1-5 hemma mot Pittsburgh.

Förlorat fem av de sju senaste hemmamatcherna

Anaheim har varit en av säsongens stora besvikelser. Förra säsongen vann de den västra konferensen men 26 matcher in i den här säsongen ligger de bara tolva i väst och 25:a i ligan totalt. Formen just nu är inte heller den bästa, långt ifrån. De har förlorat tre av de fyra senaste matcherna trots att tre av dem spelats på hemmaplan.

Hemma i Honda Center har de förlorat hela fem av deras sju senaste matcher vilket givetvis är under all kritik.

Anaheim har även en del skador vilket bland annat gör att John Gibson mest troligt får en ny chans i målet då ordinarie förstemålvakten Fredrik Andersen är skadad. Gibson är visserligen inte en dålig målvakt och långt ifrån den största anledningen till vårt spel.

Vunnit 10 av 14 senaste mot Anaheim

Vi kommer spela San Jose Sharks moneyline (inkl eventuell övertid och straffar) till 2,06 hos Unibet. De har visat att de trivs otroligt bra på bortaplan och efter en besvikelse med två förluster på tre hemmamatcher ser de nog fram emot att än en gång spela på bortaplan. Anaheim har samtidigt stora problem både på hemmaplan och rent generellt.

San Jose har dessutom vunnit fem av de sju senaste matcherna mot Anaheim och två av de tre senaste i just Honda Center. Ser vi över en längre tidsperiod har San Jose faktiskt vunnit 10 av de 14 senaste matcherna mot Anaheim.

Jag tror vi kommer få se ett heltaggat San Jose som kommer visa upp varför de vunnit åtta raka bortamatcher och bara släppt in fyra mål på de fyra senaste matcherna mot just Anaheim.

Speltips:

Speltips: San Jose Sharks inkl OT/SO
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: Kl 04:00, natten mot lördag 5/12
TV:  viasathockey logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Anaheim Ducks 2,4 nordicbet logo
Oavgjort 4,0 betsson logo
San Jose Sharks 2,75 williamhill logo
Över 5,0 mål 1,83
Under 5,0 mål 2,05 ladbrokes logo

Oddsens motsvarighet i procent: