Speltips Avangard Omsk – Magnitogorsk 23/12: Toppmöte!

Oskar Jörnevik Publicerat: 22 december 2021

Torsdagen den 23e december 2021 är det dags för toppmötet mellan hemmalaget Avangard Omsk och Metallurg Magnitogorsk

Avangard Omsk - Metallurg Magnitogorsk

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hemmalaget Omsk är ett mycket skickligt lag, som har gått riktigt bra senaste åren. Förra säsongen blev laget mästare och har innan det varit i final år 2019. Omsk har inte riktigt varit lika bra som förra säsongen men ligger på en stabil femte plats i skrivande stund. Formen är lite svajig, men mycket tack vare att bortaspelet inte riktigt har stämt. Spelet hemma i Balashikha Arena har varit stabilt, då man på 20 hemmamatcher har vunnit 15 och det är bara gästerna från Magnitogorsk som är vassare än det.

Gästerna från Magnitogorsk är alltid bra, sedan KHL startade år 2008-2009 har gästerna alltid tagit sig till slutspel. Efter guldet 2016 och finalplatsen 17 har laget varit en aning svaga och inte tagit sig så långt i slutspel och inte varit topp sex i seriespelet. Gästerna har varit otroligt bra denna säsong och vunnit 31 av 40 spelade matcher. Fem av förlusterna kommer på bortais, vilket inte betyder att kan är ett dåligt bortalag men är iallafall ett lag som är mänskliga på bortais. Gästerna har haft väldigt tufft i Omsk och endast vunnit en av de senaste åtta spelade matcherna.

Avangard Omsk är KHLs bästa lag i powerplay, gör mig i 30% av alla numerära överlägen. Gästerna har spelat 22 mer powerplay än Omsk men har en mycket sämre procent och gör ”endast” mål på 23%. Boxplay är bra hos båda lagen, men det är hemmalaget som har det skickligaste lagen emellan, nästan 85%.
PROVA COMEON – FÅ 100 KRONOR BONUS! ComeOn är starka på marknader som andra inte tar på lika stort allvar. Gillar du höga odds när du spelar? Då är ComeOn något för dig. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos comeon!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Många skickliga spelare

Hemmalaget har nästintill full trupp, kan sakna två lirare som egentligen inte har något att göra med toppkedjorna. Colby Knight är en av seriens skickligaste spelare, kanadicken snittar en poäng per match. Förra årets poängkung i Leksand, Peter Cehlarik gör en bra debutsäsong i KHL. Hemmalaget har en mycket skicklig forwardsuppsättning men även ett par skickliga backar i finnarna Oliwer Kaski och Ville Pokka. Simon Hrubec är en skicklig målvakt på denna nivå.

Samma gäller för gästerna, inga skador som direkt gör någon skillnad. Magnitogorsk har inte den där riktiga spetsen som hemmalaget men har en desto skickligare bredd. 15 spelar i truppen har gjort 10+ i poäng, vilket tyder på att Magnitogorsk har ett mycket fint lag. Philippe Maillet leder interna poängligan, tätt följt av Nikolay Goldobin och Brendan Leipsic. Linus Hultström har gjort fina 4+20 från sin backplats.

Omsk är riktigt bra, men det är även gästerna. Detta kommer bli en bra match men jag tror hemmalaget är det laget som lämnar isen med tre pinnar. Det är många faktorer som spelar in, Omsk har vunnit 7/8 mot Magnitogorsk på hemmais samt att Omsk har ett mycket bättre specialteams, vilket kan avgöra denna historia. Spelet blir Avangard Omsk rak till ett mycket fint odds. Lycka till!

  Rygga spelet hos comeon – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Omsk vinner
Odds: 2.45
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 17.30, torsdag 23 december 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: