Speltips Björklöven – Nybro Vikings 18/10: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 16 oktober 2023

Tabelltvåan IF Björklöven gästas av serieledarna Nybro Vikings i den nionde omgången av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdag den 18 oktober 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Björklöven – Nybro Vikings

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IF Björklöven har sin identitet i den frejdiga, offensiva ishockeyn och den har man inte frångått under säsongsinledningen. Efter åtta spelade matcher har man redan gjort 38 mål, vilket kan jämföras med serieledande Nybro Vikings som endast gjort 22 mål. Trots det är smålänningarna två poäng före i tabellen.

Inför fredagens bortamöte mot Kalmar HC hade Björklöven två sämre prestationer i ryggen. Man hade då förlorat mot både Almtuna och därefter Tingsryd. Här kunde man så studsa tillbaka och visa upp sig från sin bästa sida på nytt. Myles Powell blev då tremålsskytt när Björklöven vann med hela 9-3 i Hatstore Arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Björklöven

Nykomlingen Nybro Vikings har överträffat alla förväntningar så här långt. Efter åtta spelade matcher toppar man alltså tabellen på sina 18 poäng. Brynäs har emellertid en match mindre spelad och står på 16 poäng.

Nybro kommer nu senast från en bragdartad insats mot just Brynäs hemma i Liljas Arena. Trots att gästerna tog ledningen och trots att de vann skottstatistiken med hela 33-14 så var det Tommy Samuelssons manskap som vann matchen med 4-1. Desto sämre effektivitet hade man dock i omgången dessförinnan då man föll med 5-0 borta mot Södertälje.

Vi har nu att se fram emot ett intressant toppmöte mellan målglada Björklöven och målsnåla Nybro Vikings. De sistnämnda är alltså två poäng bättre i tabellen, men hos spelbolagen är det Björklöven som gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 1.45.

Det mesta talar för en matchbild där Björklöven kommer ta initiativet medan Nybro lär försöka upprepa den äckligt disciplinerade insats man stod för mot Brynäs i fredags.

Nybro Vikings har totalt sett gjort det otroligt bra så här långt, men jag har svårt att se att man kan fortsätta vinna matcher på det sättet som man gjort mot Brynäs. Därtill har man visat lite andra tendenser då man fallit samman och förlorat stort mot såväl Södertälje som AIK. Som jag ser det talar därför det mesta till hemmalagets fördel här och mitt spel blir Björklöven -1.5 (asian handicap) till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Björklöven -1.5 (asian hcp)
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 18 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo