Speltips Brynäs – Djurgården 18/10: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 16 oktober 2023

Anrika Brynäs IF och Djurgårdens IF gör upp i den åttonde omgången av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdag den 18 oktober 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Brynäs – Djurgården

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För Brynäs IF är målsättningen att direkt ta sig tillbaka till SHL glasklar. Så här långt har sejouren i Hockeyallsvenskan börjat lovande, åtminstone om vi ser till den offensiva produktionen. Totalt har man gjort 35 mål på de sju inledande matcherna, men man har ändå tappat poäng i tre av dessa matcher. Det ger att man står på 16 poäng, vilket är två poäng efter serieledande Nybro Vikings.

Brynäs enda förlust under ordinarie tid kom också mot just Nybro. Man föll då med 4-1 nere i Småland i den näst senaste omgången. I söndags väntade sedan nytt småländskt motstånd då man gästade bottenlaget Tingsryd i Dackehallen. Det blev då en målrik tillställning som Brynäs till slut vann med 6-4.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Brynäs

Djurgårdens IF har samma ambitioner som Brynäs sedan man stupat på målsnöret i våras. Man stod då för en stark sista del av säsongen, men den fina formen har man inte lyckats bevara in i den här säsongen. Så här långt har man inte sett ut som ett topplag i Hockeyallsvenskan och med sina tio inspelade poäng ligger på en nionde plats i tabellen inför den här omgången.

Inför lördagens möte mot Södertälje på Hovet hade Djurgården tre raka förluster i bagaget. Det hade blivit förlust på hemmais mot Mora och Västerås och däremellan hade man åkt på stryk uppe i Östersund. På dessa tre matcher hade man endast gjort ett enda mål framåt.

Läget såg med andra ord mörkt ut och det började inte bra då man hamnade i underläge även mot Södertälje. I den tredje perioden stod man så för en imponerande vändning då man gick från ett 3-1-underläge till en mycket välbehövlig seger med 4-3.

Nu väntar så det här efterlängtade mötet mellan Brynäs och Djurgården, två av svensk hockeys största genom tiderna, och det kittlar förstås lite extra. De förstnämnda har, utan tvekan, inlett säsongen bäst och hos spelbolagen gäller Brynäs som favoriter till ett odds omkring 1.67.

För Djurgårdens del var det nog oerhört viktigt att man kunde bryta sin måltorka i den sista perioden mot Södertälje där allt lossnade. Nu går man in i den här matchen med en bättre känsla och man slipper för ovanlighetens skull favoritskapet. Det gör att jag tror att Dif kan komma att göra sin bästa insats här.

Om det räcker till poäng är dock mer tveksamt. Brynäs har öst in mål så här långt och det lär vara full fart framåt som gäller även den här matchen. Bif har gjort minst fem mål i sex av sina sju matcher så här långt. Det gör att jag tror att det kommer göras en del mål även här. Mitt spel blir att det görs över 5.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 18 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo