Speltips, Brynäs – Färjestad 5/1: Här talar allt för hemmalaget

Spelbloggare Publicerat: 4 januari 2017

Svårt skadeskjutna Färjestad kommer på besök till Gävle och Gavlerinken Arena, var de formstarka rivalerna Brynäs står som värd. Mer eller mindre allt talar för hemmalaget – och vi höjer ett varningens finger för oddsdropp.

Veckor av bra resultat har satt Brynäs i en bra position, på andraplatsen i SHL. Fyra av de fem senaste matcherna är vunna, varav tre under ordinarie tid, och nu senast kördes Luleå över i Coop Arena efter en sprudlande start; 3-0 i första perioden blev till 4-0 efter den sista. Formen är alldeles suverän och Brynäs har satt tonen; de är att räkna med framöver.

Desto dystrare i Färjestad, som har löjligt stora frånvarobekymmer – orsakat av JVM och sjukdomsbesvär som spridits i truppen – och bara för ett par dagar sedan blev man överkörda, rentav förnedrade, av Frölunda. Slutsiffrorna? 0-5 i baken. Annars har det varit en hel del upp och ner med formen och nu är man nere på niondeplats i tabellen, med två pinnar som skiljer dem från topp sex.

En handfull av FBK-spelarna är i riskzonen för att missa matchen, och det handlar bara hur statusen på dessa är timmarna före matchen gällande deras vara eller icke vara.

Galna skadeproblem

Har extremt svårt att se Färjestad skrälla till det här, som situationen ser ut. Extremt dystert.

Inför matchen mot Frölunda senast, hade mer än halva truppen åkt på influensa och därtill är Asplund och Eriksson-Ek på JVM-äventyr. Den stora skara spelare som saknades då, är också borta nu – åtminstone de flesta. Och då har även flera andra insjuknat.

För en handfull av dessa blir det en kamp mot klockan, men vi kan räkna iskallt med att det är ett försvagat Färjestad som åker Gavlerinken.

Och på Gavlerinken har vi ett extremt formstarkt Brynäs som väntar. 4-0-vinst borta över Luleå senast och nu 4/5 senaste vunna.

Behöver väl inte diskuteras så mycket – finns det överhuvudtaget någonting som talar för en bortaseger här? Nja.

Brynäs -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – finns till 2,35 x insatsen hos Bwin, vars välkomstbonus är på 250 kronor och kan hämtas här!

Vi passar även på att höja nivån lite med de speciella förutsättningarna som råder och den extrema risken för oddsdropp och tar ett sidospel på minuslinan 2,5 till 3,50x. Halva insatsen?

Speltips:

Speltips: Brynäs -1,5 mål (asian handicap)
Brynäs -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,35
3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 5/1
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: