Speltips, Brynäs – HV71 19/11: Två formstarka parter – men ena snäppet vassare

Spelbloggare Publicerat: 18 november 2015

Toppen mot botten, men två formstarka parter – Brynäs tar emot HV71 på Gavlerinken och då testar vi lyckan till dubbelt betalt.

Trean mot nian. Ett Brynäs som haft kontakt med den absoluta toppen under merparten av spelåret, presterat på en relativt jämn nivå och ett HV71 som under de senaste veckorna å andra sidan lyft från den absoluta botten.

Att det ska skilja sex placeringar mellan dessa två när grundserien ska summeras är inte omöjligt, men HV71 ska ha en god möjlighet att lyfta, även om direktplatserna till slutspelet känns en bit borta. Vänder förvisso fort i en tät serie som SHL och sju pinnar är inte överdrivet mycket – känslan är dock att man har en klass upp till toppen.

Plockar de femte raka?

HV71 stod för en klassprestation senast när Luleå avvärjdes med 4-1 – på bortais. Dessförinnan kammades två pinnar in mot den urusla jumbon Karlskrona och där hade man – förstås – kunnat önska ett bättre resultat. Hur som helst; alltjämt viktiga poäng som kammats in och formen pekar uppåt, i takt med att skadesituationen lättats upp med tiden.

Måste ändå erkännas att Brynäs är ett par klasser bättre här och formen är fenomenal – man har haft en tendens att fastna i tydliga sviter, oavsett om de är av positiv eller negativ bemärkelse. Just nu har fyra raka vinster radats upp; alla dessa med minst två baljor och bland annat har man besegrat serieledande Frölunda under den här perioden. Senast plockades Malmö ner med stabila 3-0 på bortais.

För två månader möttes lagen på just Gavlerinken och då vann Brynäs med 3-1 efter att ha spurtat starkt i slutet.

Finns väl mer passande perioder att möta HV71, men med Brynäs rådande form och närmast hela truppen intakt – kan jag inte annat än att finna värde i den raka ettan till dubbelt betalt. Bör vara spelbar runt fem punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Brynäs vinner, rak etta
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 19/11
TV:   (TV-tablå)
Stream:  cmorelivetre logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brynäs 2,00 unibet logo
Oavgjort 4,40 betrally logo
HV71 3,50 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,66
Under 2,5 mål 2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: