Speltips, Brynäs – Luleå 8/10: Två spännande spel från Gavlerinken Arena

Emil Jakobsson Publicerat: 8 oktober 2015

Tabellfyran Brynäs tar emot ett Luleå som fortsätter slira och har svårt att få spelet att stämma under torsdagen. Kniper hemmalaget tre poäng eller kan Luleå vända på skutan efter CHL-avancemanget i tisdags? 

De flesta experter tippade att Brynäs skulle få kriga för att knipa någon av de sista slutspelsplatserna och vi är visserligen bara framme vid den sjunde omgången men Brynäs har inlett säsongen starkare än de flesta hade gissat.

De har vunnit båda sina hemmamatcher, två av de tre senaste och totalt fyra av deras sex matcher den här säsongen. En av förlusterna kom dessutom först efter en straffläggning. Laget har en vass offensiv som snittat 4,5 mål per hemmamatch och de har gjort tio mål på deras tre senaste matcher. Nu senast vann de med 4-3 efter förlängning borta mot Rögle.

Inte minst Anton Rödin är glödhet. Han toppar SHL:s poängliga med fem mål och totalt nio poäng efter sex omgångar.

Radar upp förlusterna

Gästande Luleå var tippade som ett topplag men ligger just nu tolva med hälften så många inspelade poäng som Brynäs. De inledde starkt med att slå Växjö på bortaplan men sedan har de förlorat fyra av deras fem senaste SHL-matcher. Under deras senaste SHL-match i lördags förlorade de med hela 4-0 borta mot Örebro och i tisdags förlorade de med 1-3 hemma mot Färjestad som visserligen räckte till avancemang men som trots allt var en ny tung förlust.

Det är inte bara resultaten som går emot dem. Spelet ser slarvigt ut och de bjuder gång på gång sina motståndare på livsfarliga målchanser samtidigt som offensiven ofta blir allt för omständig med för många passningar och för lite avslut. Luleå saknar även en av lagets bästa spelare, den tidigare Brynässpelaren Bill Sweatt på grund av skada.

Inte vunnit borta mot Brynäs sedan 2012

Ser vi till tidigare möten mellan laget talar ännu mer för hemmalaget. Brynäs har nämligen vunnit tre av de fyras senaste mot Luleå och hemma i Gävle har Brynäs vunnit sex raka matcher mot Luleå. Senaste Luleå knep poäng borta mot Brynäs var en straffseger 2012.

Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund känner samtidigt väl till Luleå där han själv både spelat och varit tränare under många år. Hans första möte bakom Brynäs bänk mot Luleå var en bekväm 3-0-seger på bortaplan.

Med tanke på hur otroligt bleka Luleå sett ut de senaste matcherna, Brynäs fina start och fina historik mot just Luleå känns ettan till 2,35 bra. Jag kommer även spela Brynäs -1,5 mål till 3,35 då känslan är att detta Luleå antingen har en bra dag – eller en väldigt dålig. Dessutom har Brynäs fyra senaste segrar mot Luleå alla varit med minst två mål vilket gör att 3,35 känns lockande för det spelet. Fyra av Luleås fem förluster den här säsongen har varit med minst två måls marginal.

Nordicbet erbjuder högst odds på båda spelen och nya kunder hos dem får 1 000 kr bonus här.

Speltips:

Speltips: Spel 1: Brynäs vinner rak etta, Spel 2: Brynäs -1,5 mål
Odds: Spel 1: 2,35   Spel 2: 3,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 19:00 torsdag 8/10
TV:  cmoresport logo  (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logotv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brynäs 2,35 nordicbet logo
Oavgjort 4,3 comeon logo
Luleå 2,75 ladbrokes logo
Över 4,5 mål 1,8 betway logo
Under 4,5 mål 2,04 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: