Speltips Brynäs – Malmö 14/3: Ödeskvalet inleds

Martin Efvergren Publicerat: 14 mars 2023

Brynäs IF och Malmö Redhawks gör upp i bäst av sju matcher där förloraren åker ur SHL. Den första matchen spelas tisdagen den 14 mars 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Brynäs – Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brynäs har en motig säsong bakom sig, men det var först under de senaste två månaderna som läget började bli akut. Inför slutspurten hade man ganska god marginal ner till HV71 och Malmö under strecket och medan dessa två lag ökade takten så gjorde Brynäs det motsatta.

Det innebär nu att att Gävle-laget, precis som för två säsonger sedan, behöver kvala för att behålla sin plats i SHL. I söndags kom så också beskedet att huvudtränare Mikko Manner och hans stab sparkas och ersätts av klubblegendaren Ove Molin inför det här ödeskvalet.

På mycket kort tid ska Molin nu försöka sätta ett spel som kan få igång ett Brynäs vars form är betydligt svagare än Malmö Redhawks.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Riskminimering

Malmö Redhawks har sedan länge varit klara för det här kvalmötet, men har trots det – eller kanske på grund av det – spelat sin bästa hockey på hela säsongen under de senaste veckorna. De avslutade säsongen med sex raka segrar och landade till slut bara en poäng efter Brynäs i SHL:s sluttabell.

För en månad sedan hade Malmö setts som klara underdogs inför ett hypotetiskt kval mot Brynäs, men förutsättningarna har förändrats en del sedan dess. Det faktum att skåningarna kunnat förbereda sig mentalt under längre tid samt prestationerna på sistone gör att den här matchserien känns väldigt öppen.

Brynäs har fördelen av att inleda hemma och de har också vunnit de tre senaste mötena mot Malmö. Senast vann de med 4-1 hemma den 23:e februari och det var också senast som Malmö förlorade en match.

Brynäs är i och med tränarskiftet något svårbedömda. Senast man var i den här situationen gjorde man på samma sätt, då man även då bytte tränarstab strax innan kvalet mot HV, och fick en väldigt positiv och omedelbar effekt. Frågan är nu om det tricket kommer att fungera en gång till.

Som jag ser det går Malmö in i det här med en mental fördel. Den här första matchen kan rucka på det och blir därmed oerhört betydelsefull. Vinner Malmö den här matchen tror jag inte att Brynäs reser sig.

Utgången är emellertid oviss, men jag finner god anledning att tro på en tät och tillknäppt batalj med fokus på riskminimering. Det har gjorts under 5.5 mål i de tre senaste mötena mellan de här lagen och så tror jag det fortsätter. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 14 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo