Speltips Calgary Flames – San José Sharks 13/4: Utan slutspelschans

Martin Efvergren Publicerat: 12 april 2023

Calgary Flames tar emot San José Sharks i nattens omgång av NHL. Matchen spelas natten till torsdag den 13 april 2023 med nedsläpp kl 04:00 svensk tid.

Calgary Flames – San José Sharks

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Calgary Flames kämpade in i det sista för att knipa en slutspelsmatch, men hemmaförlusten mot Nashville Predators grusade den möjligheten. Efter 81 spelade matcher har Calgary spelat ihop 91 poäng och ligger därmed på en tredje plats i Western Conference Wild Card-serie. Med en match kvar att spela av grundserien är avståndet upp till Winnipeg Jets på andra plats ointagligt.

Viktiga poäng stod på spel för båda lagen när Calgary Flames tog emot Nashville Predators i måndags. Det blev också en jämn och tät batalj som de sistnämnda till slut vann med 3-2 efter avgörande i förlängning. Jacob Markström stod för 27 räddningar i Flames-kassen men det räckte alltså inte. Samtidigt vann Winnipeg sin match samma kväll och därmed är säsongen i praktiken slut för Calgary Flames.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglad historik

Det blev ett surt slut för Calgary men San José Sharks har haft det motigt hela säsongen. Efter 80 spelade matcher har man skrapat ihop 60 poäng och har därmed endast Anaheim efter sig i Pacific Division.

Indirekt var det Erik Karlssons San José som såg till att Calgary Flames missade slutspel. Detta då man var Winnipegs motståndare i måndagens möte som man förlorade med 6-2. Det går dock inte att klandra Karlsson som gjorde båda målen för Sharks och nådde därmed 100 poäng den här säsongen.

San José kommer nu till det här mötet med fyra raka förluster bakom sig. Ser vi till inbördes möten med Calgary så är det 3-0 till de sistnämnda. Senast de möttes var i slutet av mars, då vann Flames med 5-3 i Calgary.

Calgary Flames gäller också som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.68 gånger insatsen.

Mycket talar till Calgarys fördel, men då inget av lagen har något att spela för är det aningen ovisst. San José har släppt in exakt sex mål i alla sina tre senaste matcher. All de tre tidigare mötena mellan Calgary och San José har också varit målrika och jag tror att det kan bli något liknande den här gången. Mitt spel blir att det kommer göras över 6.5 mål totalt till 1.98 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 6.5 mål
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 04:00, torsdag 12 april
TV: 
Stream:  viaplay logo