Speltips Carolina Hurricanes – Florida Panthers 19/5: Första mötet

Martin Efvergren Publicerat: 18 maj 2023

Carolina Hurricanes och Florida Panthers ställs mot varandra i den första matchen av den tredje rundan och tillika semifinalen av Stanley Cup. Matchen spelas natten till den 19 maj 2023 med nedsläpp kl 02:00 svensk tid.

Carolina Hurricanes – Florida Panthers

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Carolina Hurricanes och Florida Panthers har övertygat i de två första rundorna av Stanley Cup. Nu ställs de mot varandra i finalen av Eastern Conference där vinnaren går till Stanley Cup-final.

Carolina Hurricanes har varit starka genom hela säsongen och i grundserien slutade man på andra plats i Eastern Conference. Det innebar att man ställdes mot not NY Islanders i den första slutspelsrundan. Där kopplade man direkt greppet om matchserien som man till slut vann med 4-2.

Nu kommer man senast från att ha eliminerat New Jersey Devils med 4-1 i matchserien i den andra rundan. Precis som mot Islanders vann man de två inledande matcherna och släppte sedan aldrig övertaget. Den sista matchen i serien spelades i fredags då Carolina vann efter att Jesper Fast avgjort i förlängning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Florida Panthers

Det var på håret att Florida Panthers lyckades ta sig till slutspel då man gick vidare som åttonde lag från Eastern Conference. Totalt var man hela 21 poäng sämre än Carolina i grundserien.

Men väl i Stanley Cup har Florida höjt sig både en och två nivåer då man tagit två imponerande skalper så här långt. I den första rundan var man stora underdogs då man ställdes mot seriesuveränen Boston Bruins. Mot alla odds kunde Panthers till slut vinna matchserien i den sjunde avgörande drabbningen.

Därefter väntade ett Toronto Maple Leafs som nu var förvarnade om vad Florida Panthers var kapabla till. Det hjälpte dock föga då de sistnämnda vann de tre inledande matcherna. I fredags slog man så in spiken i kistan då man avgjorde till 4-1 i matcher.

Florida Panthers har varit klara underdogs i de två första rundorna, men inför den här semifinalen är oddsen jämnare. I den här första matchen gäller emellertid hemmalaget Carolina Hurricanes som favoriter till omkring 2.18 gånger insatsen.

Carolina har sett starka ut så här långt, men det som Florida har presterat i slutspelet är smått otroligt. Plötsligt har de fått allt att stämma och jag tror att även Carolina kommer få det tufft att bryta deras momentum. Det här lär bli en mycket jämn och tight matchserie, men jag finner anledning att tro att Florida kan koppla greppet i den här första matchen. Mitt spel blir att Florida Panthers vinner (inkl. förlängning) till 2.16 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida Panthers vinner (inkl. förlängning)
Odds: 2.16
Bolag: Expekt
Spelstopp: 02:00, fredag 19 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo