Speltips Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 21/11: Målglada lag

Oskar Jörnevik Publicerat: 20 november 2022

Columbus har haft en svag start på NHL, möter gästerna Florida. Matchen spelas måndagen den 21 november med pucksläpp 00.00.

Columbus Blue Jackets - Florida Panthers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Columbus har startat denna säsong på ett dåligt sätt och har endast vunnit fyra matcher efter 60 minuter på 16 försök. Delvis för att spelet har varit knackig och delvis för att skadelistan har varit lång. Inte nog med det har man också ligans absolut sämsta powerplay med svaga 10%, vilket inte håller i längden. Columbus skjuter åtminstone puckar mot mål och snittar dryga 30 skott på mål per match, vilket inte alls är dåligt. Defensiven är inget som är bra heller, då man har släppt in hela 69 mål.

Florida vann hela grundserien förra året med fick ge sig i slutspelet, målet inför i år är såklart att fixa slutspelet på ett bättre sätt. Florida har startat helt okej, med 19 inspelade pinnar på 17 matcher. Formen är också den helt okej då man vunnit tre av sina fem senaste matcher. I grunden är Florida ett mycket bra lag och har alla lagdelar som krävs för att gå långt i ett slutspel.

Columbus har två raka segrar och går in i denna match med bra självförtroende. Florida torskade senast mot Dallas efter en svag defensiv insats. Tittar vi på matcher mellan dessa lag historiskt så blir det målkalas. 3-6, 8-4, 9-2, 5-1 är de fyra senaste resultaten mellan lagen. Florida har åtta segrar på de nio senaste matcherna mot Columbus, det var dock Columbus som vann senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Höga målsnitt

Columbus har som sagt en lång skadelista, åtta spelare riskerar att missa matchen. Det är inte vilka spelare som helst, Laine, Vorachek och Werenski är några av dessa. Johnny Hockey, alltså Gaudreau har varit en lyckad trade och leder interna. Boone Jenner har också lyckats bra i poängprotokollet. Zach Werenski är backen som ska lyfta detta lag men är skadad för tillfället, och det finns inte många backar i detta lag man kan luta sig emot. Alla tre målvakter i truppen har ett snitt på över 3.50 insläppta per match.

Panthers har Duclair fortfarande på skadelistan men också har man fått Barkov sjuk, återstår och se om finnen kurerar sig. Matthew Tkatchuk leder interna och är en spelare som håller mycket hög klass, det gör även Carter Verhaeghe. Florida har en bra backsida med herrar som Montour, Ekblad och Forsling. Spencer Knight får anses vara den keeper som lyckats bäst så långt i Florida med sina 92.3%.

Florida är bättre i grunden och nu med alla skador på Columbus så är detta en match Florida ska vinna. Oddset på raka Florida segern är 1.85, vilket får anses vara ett bra odds. Florida har som sagt vunnit åtta av de nio senaste mot Columbus. Columbus har högst målsnitt i ligan, 7.2 mål i snitt per match. Florida ligger på 6.4. Räkna med mål här, och det till det offensivt skickliga Panthers.

  100% – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Florida vinner
Odds: 1,85
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 00:00, måndag den 21 november 2022
TV:  []
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: