Speltips Detroit Redwings – Chicago Blackhawks 9/3: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2023

Ett formsvagt Detroit Redwings tar emot ett Chicago Blackhawks som har det än motigare i jakten på ett wild card till Stanley Cup-slutspelet. Matchen spelas natten till torsdag den 9 mars 2023 med nedsläpp kl 01.30 svensk tid.

Detroit Redwings – Chicago Blackhawks

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I söndags åkte Detroit Redwings på sin sjätte raka förlust då man föll med 3-1 borta mot Philadelphia Flyers. Totalt har man en negativ målskillnad på 27-9 över dessa sex matcher.

Därmed är Redwings sex poäng efter Pittsburgh Penguins som just nu har greppet om den andra wild card-placeringen från Eastern Conference. Ettan och tvåan av tio lag går vidare till Stanley Cup-slutspel och i den här wild card-serien ligger Detroit just nu på sjunde plats.

Det är alltså inte många poäng som skiljer lagen åt även om det är ett par placeringar upp för Detroit Redwings. Men lyckas man inte bryta sin negativa svit per omgående i den här matchen mot Chicago Blackhawks så har förmodligen tåget gått.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Detroit bryter trenden

Detroit Redwings har tagit 65 poäng på 63 matcher medan Chicago Blackhawks endast har skrapat ihop 49 poäng på sina 63 matcher. Det innebär att de sistnämnda ligger list i Western Conference wild card-serie. I den serien står tvåan Colorado Avalanche på hela 74 poäng.

Läget är med andra ord hopplöst för Chicago Blackhawks men i måndags stod man ändå för en solid insats då man kunde besegra Ottawa Senators med 5-0 hemma i United Center. Matchen var emellertid klart jämnare än vad resultatet visar. Alex Stalock var omutlig i Blackhawks-kassen och stod för 35 räddningar i en match där Senators vann skottstatistiken med 35-21.

Detroit Redwings och Chicago Blackhawks har bara mötts en gång tidigare den här säsongen. Det mötet i oktober blev en jämn batalj där Chicago gick segrande med 4-3 efter avgörande i förlängning.

När de nu möts igen är det ändå Detroit som gäller som klara favoriter. Detta trots att man har sex raka torsk och att Chicago vann sin senaste match. Totalt sett är Detroit Redwings emellertid ett bättre fungerande lag och Chicago Blackhawks hopp står mycket till att Stalock kan stå på huvet igen.

Till Detroits försvar hör att de ställts mot tufft motstånd i de senaste matcherna och att fyra av de sex förlusterna kommit på bortais. Nu spelar man hemma igen och jag tror att man goda chanser att bryta trenden mot ett mindre slagkraftigt motstånd. Mitt spel blir därför att Detroit Redwings vinner under ordinarie tid till 1.70 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Detroit vinner
Odds: 1.70
Bolag: Expekt
Spelstopp: 01:30, torsdag 9 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo