Speltips Djurgården – Björklöven 12/4: Matchboll DIF

Martin Efvergren Publicerat: 12 april 2023

Djurgården leder med 3-2 i matcher mot Björklöven i semifinalen av slutspelet i Hockeyallsvenskan. Den sjätte matchen spelas onsdag den 12 april 2023 med nedsläpp kl 19:00.

Djurgården – Björklöven

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Djurgården slutade på fjärde plats i Hockeyallsvenskans grundserie medan Björklöven blev tvåa med elva poäng mer. I den här semifinalen är det emellertid de förstnämnda som har kopplat greppet tack vare två raka segrar.

Det var annars Björklöven som fick den bästa starten då man vann den första matchen på hemmais efter avgörande i förlängning. Därefter följde så två raka bortasegrar. Djurgården studsade tillbaka direkt och vann den andra matchen i Umeå och när man sedan vände ner till Stockholm var det Björklöven som gick segrande.

I den fjärde matchen utjämnade Djurgården till 2-2 efter seger med 5-4 på Hovet. I måndags vann DIF så andra raka med segersiffrorna 5-3 i Winpos Arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Björklöven

Det var gästande Djurgården som inledde bäst i den femte matchen av den här semifinalserien. Efter den första perioden hade man en 2-0-ledning och man gjorde sedan även 3-0 i inledningen av mittenakten.

Därefter började Björklöven ta över alltmer. I den tredje perioden får man kontakt i och med Alexander Wiklunds 3-4-reducering. Närmre än så kom dock inte Björklöven. Totalt sett var Djurgården det effektivare laget och Jesper Myrenberg, som fick förtroendet från start i DIF-kassen, visade att han vill ha förstaspaden då han stod för 34 räddningar.

Nu kan alltså Djurgården avgöra den här semifinalserien på hemmais och man gäller som favoriter inför den här matchen. Det har dock varit en väldigt jämn serie där hemmaplansfaktorn inte har varit avgörande så här långt.

Att slå in den där matchbollen är sällan helt enkelt och jag räknar definitivt inte ut Björklöven än. Umeå-laget gjorde klart flest mål av alla lag i grundserien och i de två senaste matcherna har det totalt gjorts nio respektive åtta mål. Jag tror att det kommer att bytas en hel del målchanser även i den här matchen och mitt spel blir att det görs över över 5 mål (asian handicap) till 1.71 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian)
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 12 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo