Speltips Djurgården – Brynäs 18/9: Målrik historik

Martin Efvergren Publicerat: 17 september 2021

SHL tuggar vidare och på lördagseftermiddagen ställs Djurgården mot Brynäs i den tredje omgången. Matchen spelas den 18 september med nedsläpp kl 15.15.

Djurgården – Brynäs

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev ingen succéstart för Djurgårdens nye huvudtränare Barry Smith då man föll hemma med 5-2 i premiären mot Skellefteå. Framförallt var det just den svaga inledningen av matchen som bäddade för förlusten. Bortalaget gick direkt i den första perioden ifrån till 3-0 och det underläget blev för stort för att hämtas upp.

Efter den första perioden har man emellertid rest sig och i torsdags svarade man för en stabilare insats borta mot Linköping. En stark andra period gjorde att man kunde gå ifrån till 3-1, vilket sedan stod sig matchen ut.

Brynäs kommer från en svag förra säsongen där man med hjärtat i halsgropen lyckades säkra ett nytt kontrakt i SHL. Därför var det nog extra skönt att de, med sin nye tränare Mikko Manner, kunde svara för en imponerande insats borta mot Frölunda i premiären då man vann med 4-2.

Senast var man dock tillbaka till något som mer påminde om hur man såg ut förra säsongen. I hemmapremiären i torsdags föll man med 4-2 mot nykomlingen Timrå och det var en insats som nog fick en och annan brynäsare att bli orolig inför framtiden.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Fördel hemmalaget

Förra säsongen var nära att sluta med degradering till Allsvenskan för Brynäs och det var framförallt ett oorganiserat försvarsspel som var lagets svaga punkt. Med 176 insläppta mål var man klart sämst i serien.

Insatsen mot Frölunda visade tendenser på att man vänt blad och gått vidare. Därför var bakslaget mot Timrå senast lite extra tungt. Brynäs behöver en bra start och man behöver hitta en defensiv trygghet. Man vann skottstatistiken med 35-24, men det hjälpte föga då bortalaget var betydligt mer effektiva.

Djurgården slutade på tionde plats i grundserien och åkte ut direkt i åttondelsfinalen mot Frölunda förra säsongen. De siktar förstås högre än så och de kommer till den här matchen med en känsla av att vara på rätt väg.

Förra säsongen var det jämnt mellan de här lagen vad gäller inbördes möten. I de senaste fem mötena har hemmalaget vunnit när de här lagen mötts och DIF gäller som favoriter i den här matchen.

Det brukar också bli en hel del mål när de här lagen möts. Det har gjorts 5 mål eller fler i de 5 senaste mötena och jag tror att även den här matchen kan bli relativt öppen och målrik.

Därför blir mitt spel att det kommer göras över 5 mål (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1.68
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 15:15, lördag 18 september 2021
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: