Speltips, Djurgården – Färjestad 26/1: Jakten på playin-biljetterna fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 25 januari 2017

Valet av spelobjekt är enkelt från Stockholm och Hovet, varifrån ett pånyttfött Djurgården välkomnar smått kalla Färjestad. Vi ställer oss frågan; landar ännu en vinst på stockholmarnas konto?

Från att kontraktet varit i fara, till att nu jaga en playinplats i SHL. Slutspelet, som det fanns stora förhoppningar om att det skulle nås inför spelåret, är inom räckhåll för Djurgården – och vem kunde tro det senast i slutet av december?

Stockholmarna har vunnit fem av de sex senaste matcherna, och då kom den där förlusten på straffar, och nu har de bara pinnen upp till Luleå på playinplats. Bottenstriden har i samma veva vinkats adjö till helt och hållet.

Ett av de lagen som hittas i det här playinområdet är just – Färjestad, Hovets bortalag denna torsdagskväll. De är åtta, har hamnat på efterkälken i kampen om direktslutspelsbiljetterna och faktum är att bara fem pinnar skiljer dem och DIF åt. Även om extremt mycket skulle behövas till, är FBK inte ur riskzonen att hamna på död mark.

Bet365 sticker ut hakan

Att det finns mer att hämta från Djurgården än vad tabellen, det tycker jag att de senaste veckorna visat. Material för ett slutspel? Absolut.

Gillar DIF:s möjligheter starkt här – de stormar framåt och är oerhört svårstoppade just nu; spelar med energi, finess och kvalitet. Som nämnt; fem av de sex senaste matcherna har vunnits och då kom förlusten efter straffar mot ett formstarkt HV71.

Känns inte heller som att de laddat ur ännu, DIF. Lite som talar för att de skulle falla in i en dipp, vilket kan annars skulle kunna vara en naturlig reaktion på en så pass bra period.

Färjestad, då? Finns en hel del kvalitet, men för närvarande har de problem. De föll med 4-5 borta mot Luleå på övertid senast – samma motstånd värjdes undan, även då på övertid, dagarna dessförinnan – och har förlorat fem av de sju senaste matcherna. Många tajta matcher, men det är klart att det tär på spelarna. Bortaspelet har det varit lite sisådär med också.

Djurgården att vinna (inklusive övertid/straffar) spelas till 1,85 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Bookiesnittet är runt tio punkter under det och det är där undertecknad sätter spelgränsen.

Speltips:

Speltips: Djurgården att vinna (inklusive övertid/straffar)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 26/1
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: