Speltips, Djurgården – Örebro 16/11: De kopplar kontakt med toppen

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2015

Med mardrömssviter brutna senast – Djurgården och Örebro möter varandra i hopp om att bygga vidare på mer positiva sviter. Vem som lyckas, det är svårt att sia – men åt vilket håll värdet hittas är tveklöst.

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Fem raka förluster mot fyra dito. Blåränderna från Stockholm bröt sin mardrömssvit med en imponerande trea efter 5-2 hemma mot serieledande Frölunda i vad som var en närmast helgjuten prestation – och det var oväntat som den kom med tanke på den urusla formen.

Även om Örebros förlustsvit var en match kortare, lyste varningssignalerna precis lika starka som för DIF. Vinsten kom borta mot nästjumbon Modo – med 5-0. Effektivt anfallsspel kombinerat med en vaken och svårmutad keeper i Julius Hudacek, som motade hela 42 skott, banade för storvinsten.

Vad som är oförändrat efter de brutna sviterna däremot – det är att ena sidan är åtta och den andra sjua, båda på 27 pinnar och med sikte på topp sex-platserna, vilka leder direkt till slutspelet. Just nu skiljer det fyra upp dit – med en match mindre spelad. Perfekt möjlighet att koppla kontakt med toppen.

Oddsen borde vara jämnare satta

I min bok ska det här vara fifty-fifty, eller med värden som väldigt knappa favoriter, på förhand. Nu är Djurgården tveklöst presenterade som för stora favoriter, när ML-marknaden står i 1,70-2,26x med en återbetalning på 97%.

Är inne på att stockholmarna kan vara rejält slutkörda här. Dagen innan 5-2-vinsten över Frölunda hade man förlorat över samma motstånd med 0-3 på bortais och nu får man bara vila två dagar. Det är liksom bara att snurra på skridskorna och köra vidare i praktiken. Inte minst matchen på Hovet lär ha satt sina spår i spelarnas ben; det var en tuff match i flera bemärkelser. Bakfyllan nära?

Gott om vila har å andra sidan Örebro fått och således kunnat slipat mer på detaljerna inför matchen.

Trots bara 19 skott på mål fick alltså ÖHK in fem baljor mot Modo. Förklaringen till den makalösa effektiviteten finns till viss del i motståndarnas målvaktsspel, men det var omöjligt att bortse från hur spetsiga man var i offensiv zon. Dessutom stod Hudacek för 60 briljanta minuter med 42 motade skott och noll insläppta. Självförtroendet – helt uppumpat.

Att 5-2 var i överkant för DIF mot Frölunda råder det ingen tvekan om…

Bjudits på extremt jämna matcher dessa två emellan på sistone; fem raka har slutat oavgjort efter 60 minuter och fyra av dessa avgjorts på straffar. Örebro står stärkta med det faktum att fyra av de sex senaste vunnits.

Örebro vinner (inklusive ÖT/straffar) spelas till 2,26x hos Nordicbet.

Speltips:

Speltips: Örebro vinner (inkl. ÖT/straffar)
Odds: 2,26 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 16/11
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmorelivefyra logo cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 
 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 2,15 expekt logo
Oavgjort 4,20 nordicbet logo
Örebro 3,00 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,75 ladbrokes logo
Under 4,5 mål 2,25 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: