Speltips, Djurgården – Rögle 18/11: Nytt skrällspel från SHL

Spelbloggare Publicerat: 17 november 2015

Spelschemat är hektiskt för Djurgården för tillfället och förlusterna avverkar varandra. Under onsdagen får stockholmarna besök av ett Rögle som vunnit tre av fyra senaste matcherna. Skrällen nära?

Det står inte helt rätt till i DIF just nu, vilket också sex förluster på de sju senaste matcherna visar på. Under året har det offensiva spelet utmärkts i positiv bemärkelse, men udden har avtrubbats en del och bjudningarna bakåt dyker upp titt och tätt med sin närvaro.

Hoppet att det hela skulle vända växte fram när man under slutet av förra veckan avvärjde serieledande Frölunda med 5-2 på Hovet – en imponerande prestation, men siffrorna var utan tvekan i överkant. Den matchen följdes upp av en 0-2-torsk hemma mot Örebro, där effektiviteten var under all kritik.

På åttondeplatsen hittas DIF inför den 19:e omgången, med fyra pinnar upp till slutspelsplatserna, och två platser samt fyra pinnar under dem finner vi nykomlingen Rögle, som blandar rejält i sina prestationer.

Nästan hela oktober var en total mardröm för Rögle – förlusterna kom upp på löpande band – och det var inte fören i slutet av månaden som man åter hittade formen, i dubbelmötet mot Örebro. Båda matcherna vanns, sedan var det uppehåll och då åkte man på en rejäl käftsmäll med 1-5 mot Brynäs innan man senast var tillbaka på vinnarspåret efter att ha kört över jumbon Karlskrona.

Överdrivet favoritskap

Precis som undertecknad var inne på i reken till matchen mellan Djurgården och Örebro häromdagen, var känslan att vikten av stockholmarnas 5-2-seger över Frölunda överdrevs – ÖHK vann också matchen med 2-0, vilket innebar att vi kunde kamma in polletter till 2,26 x insatsen.

Hela 39 skott avlossades i matchen och visst var Julius Hudacek en av de stora orsakerna till att pucken inte ville hamna i nätmaskorna, men man hade också problem att skapa de stora, heta målchanserna.

Som vi också var inne på senast; kanske är det orken som tryter. DIF har matchats hårt på sistone och detta blir deras fjärde match på sex dagar. Det brukar också vara svårare att komma ur sämre perioder när matcherna duggar så pass tätt. Gott om vila för bortalaget, däremot.

Formen ser dessutom mycket bra ut för Rögle; som nämnt har tre av de fyra senaste matcherna vunnits, varav två var mot just Örebro som DIF alltså torskade mot senast.

Liknande situation som inför Djurgården-Örebro också. Även Rögle har en keeper i toppform. Lars Volden höll nollan och motade 34 skott mot Karlskrona – var som en mur.

– Vi tar med oss vår starka defensiv till Hovet men vi önskar att bli lite mer kreativa i offensiven, förklarar bortacoachen Mikael Gath till klubbens hemsida inför matchen.

Lättare blir det inte för värden att hitta rätt när landslagsstjärnan Marcus Sörensen, som blev skadad i Örebromatchen, är out. Rejält avbräck.

Rögle vinner (inklusive övertid och straffar) spelas till fina 3,0x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Rögle vinner (inkl. övertid/straffar)
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 18/11
TV:  cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:  cmorelivefyra logo cmoreplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården 1,75 ladbrokes logo
Oavgjort 4,40 betrally logo
Rögle 4,20 nordicbet logo
Över 4,5 mål 1,85 betstarsknapp logo
Under 4,5 mål 1,97 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: