Speltips Djurgården – Västerås 11/10: Formsvaga

Martin Efvergren Publicerat: 11 oktober 2023

Djurgårdens IF tar emot Västerås IK i den sjätte omgången av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas onsdag den 11 oktober 2023 med nedsläpp kl 19:00 på Hovet.

Djurgården – Västerås

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Tack vare en stark slutspurt lyckades Djurgården ta sig till final i Hockeyallsvenskan i våras. Den positiva trenden har man dock inte kunnat konservera in i den här säsongen där målsättningen att ta klivet upp är given.

Nu kommer DIF senast från en klar förlust uppe i Östersund i fredags. Med flera skadefall på backsidan kund man inte stå emot ett för kvällen starkare Östersunds IK som till slut vann med 4-1.

Därmed är det två raka förluster på Djurgårdens konto sedan man även förlorat med 4-0 hemma mot Mora i omgången dessförinnan. Totalt har man spelat ihop sju poäng på de fem inledande matcherna, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Uddlös offensiv

Västerås IK har varit en outsider i Hockeyallsvenskan i många säsonger utan att få det att lyfta på allvar. Av säsongsinledningen att döma ser det ut att bli något liknande den här säsongen. Efter fem spelade omgångar har man tagit sex poäng och placerar sig därmed strax efter Djurgården.

VIK kommer nu från en odiskutabel 5-0-förlust borta mot Mora. Det var lagets andra raka förlust sedan man även fallit med 5-2 hemma mot Björklöven i omgången dessförinnan. Fram till den förlusten var Västerås emellertid obesegrade under ordinarie tid då burväktare Joona Voutilainen varit väldigt stabil i kassen.

Vi har nu att göra med två lag som befinner sig i ungefär samma situation. Trenden är negativ, men båda har definitivt kapacitet att göra det bättre. Hos spelbolagen gäller Djurgården som favoriter till ett odds omkring 1.88.

Framförallt har det sett uddlöst ut framåt för både Djurgården och Västerås i de senaste matcherna. De förstnämnda har endast gjort ett mål på sina två senaste matcher och de sistnämnda har gjort totalt två på sina två senaste.

Djurgården är nog rättmätiga favoriter, men utgången känns ändå relativt oviss. Lagens skrala offensiv på sistone gör att jag tror på en mindre målrik tillställning och mitt spel blir att görs under 5.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, onsdag 11 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo