Speltips, Djurgården – Zug 4/9: Hemmalaget tar kommandot direkt

Simon Pålsson Publicerat: 3 september 2015

Det räcker med ett oavgjort för Djurgården, men känslan är att stockholmarna vill ta sig vidare till 16-delsfinal av egen maskin. Får schweiziska EV Zug svårt att hänga med från början?

Trots en tung start har Djurgården lyckats vända på steken och har nu ett bra utgångsläge när deras grupp i Champions Hockey League ska till att avgöras. Efter premiärförlusten hemma mot Tappara såg det lite tufft ut, men stockholmarna tog revansch redan i nästkommande match, där man vann efter förlängning borta mot samma lag.

Därefter tog man en viktig 3-2-seger borta mot schweiziska EV Zug och just nu är det den segern som placerat Djurgården i förarsätet. Schweizarna, som åkte på stordäng med hela 0-7 i sin premiär mot Tappara, måste vinna för att ha chansen att som ett av två lag ta sig vidare från gruppen med totalt tre lag.

Pressen ligger med andra ord på gästerna, men samtidigt är det Djurgården som har chansen att slå in en rejäl spik i kistan och för egen maskin ta sig vidare till slutspel. Känslan är att det är den inställningen man går in i matchen med och vi blir inte förvånade om man tar tag i taktpinnen direkt.

Dubbla pengarna på stark inledning

I samtliga tre matcher så här långt har Djurgården inlett starkt. I premiären tog man ledningen mot Tappara, en ledning som senare under perioden kvitterades. I nästkommande två matcher ledde man redan i den första periodpausen. Man har med andra ord gjort mål i tre raka förstaperioder.

– Deras enda chans att vara kvar i turneringen är ju att vinna mot oss. Oavgjort räcker ju för att vi ska gå vidare men vi ska vinna, säger Djurgårdens Markus Ljungh till klubbens officiella hemsida.

Att hemmalaget hellre vinner matchen av egen maskin än förlitar sig på att motståndarna inte mäktar med att besegra dem tar vi som självklart. Djurgården är helt enkelt ett klart starkare lag och har bevisligen lätt för att tända till direkt i matcher. Därför tycker vi att William Hill är väl generösa när vi får 2,00 gånger pengarna på Djurgården leda efter en period. Det spelar vi utan att blinka.

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinna första perioden
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, fredag 4/9
TV:    svttjugofyra logo(TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Djurgården  1,42 bwin logo
Oavgjort  5,60 comeon logo
EV Zug  6,00 betway logo
Över 5,5 mål  2,00 ladbrokes logo
Under 5,5 mål  1,83 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: