Speltips Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 11/5: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 10 maj 2023

Edmonton Oilers ligger under med 2-1 i matcher mot Vegas Golden Knights i Stanley Cup-slutspelets andra runda. Den fjärde matchen spelas natten till torsdag den 11 maj 2023 med nedsläpp kl 04:00.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Edmonton Oilers och Vegas Golden Knights har, så att säga, gått sida vid sida genom hela säsongen. I grundserien var det de sistnämnda som tog förstaplatsen i Western Conference då man slutade två poäng före Edmonton. Nu har Vegas kopplat ett litet grepp om den här matchserien, men mycket talar för att det kan vara många matcher kvar att spela.

I den första rundan av Stanley Cup kunde Edmonton Oilers slå ut Los Angeles Kings med 4-2 i matcher. Man förlorade den första matchen mot Kings och man föll även i den första matchen mot Knights som vann med 6-4 i Vegas. Därefter kunde Oilers studsa tillbaka och vinna med 5-1, också det på bortais. I den första matchen i Edmonton i måndags blev så resultatet detsamma då Vegas replikerade med en femetta.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Revanschsugna Oilers-stjärnor

Vegas Golden Knights har en stark säsong bakom sig och i den första slutspelsrundan levererade man som förväntat. Man föll visserligen i den första matchen mot Winnipeg Jets, men därefter kunde man vinna i fyra raka.

Efter att ha förlorat med 5-1 i den andra matchen mot Edmonton kunde Vegas alltså studsa tillbaka och vinna med samma siffror i Rogers Place i måndags. Segern kan emellertid ha varit dyrköpt då Vegas-keepern Laurent Brossoit tvingades utgå skadad i den första perioden. Ersättaren Adin Hill visade dock sin kapacitet då han stod för 24 räddningar och höll nollan.

Vi har att göra med två jämnstarka lag, men i Leon Draisaitl och Connor McDavid har Edmonton en spets som få lag kan mäta sig med. Tillsammans har de redan gjort 32 poäng på nio matcher i det här slutspelet, men senast gick båda poänglösa.

Vegas lyckade neutralisera Edmontons offensiv i den matchen, men jag finner anledning att tro att Oilers stjärnor kommer studsa tillbaka här. I enstaka matcher kan man styra bort dem, men inte över tid. Mitt spel blir att Edmonton Oilers vinner under ordinarie tid 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Edmonton vinner
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 04:00, torsdag 11 maj
TV: 
Stream:  Viaplay