Speltips, Färjestad – Djurgården 15/10: Betway sticker ut hakan

Spelbloggare Publicerat: 15 oktober 2015

Klassiker på SHL-tapeten, när Färjestad får besök av Djurgården – och där anser vi att värdens favoritskap blivit löjligt stort enligt ett av spelbolagen. Skrällchansen stor!

Två av landets mest anrika och framgångsrika föreningar som ryker ihop. Det är som uppdukat för partaj i Löfbergs Arena under torsdagen – ett revanschlustet Färjestad och ett Djurgården som svävar på moln för tillfället. Svårbedömt på förhand.

Två dagar, två matcher mot Örebro, ena efter övertid och andra efter straffar. Jämna bataljer – knappast prestationer man behöver skämmas över, men inte heller så att man sprudlat. I tabellen ser det fortfarande positivt ut, tillsammans med tre andra konkurrenter parkerar man på 17 inspelade pinnar, bakom ettan Frölunda på 22.

En som fortsätter visa toppklass är – inte helt förvånande – Rickard Wallin. Sin 500:e match i FBK-tröjan nu senast var fantastiskt bra och toppformen är nära. Blir en pjäs att se upp med för stockholmarna.

Starkt målvaktsspel

Gästerna är i kalasform; har överträffat alla möjliga förväntningar såhär långt – inte bara av skörden som kammats in – 15 pinnar – utan också på sättet som man spelar, likt ett topplag. Förutom det har man också avancerat vidare i CHL, efter 4-3 hemma mot Växjö och därefter 3-3 borta.

Med detta är man förlustfria i fem raka matcher, vunnit tre av dessa redan efter 60 minuter. Nu senast avvärjdes nämnda Växjö i serien efter att ha hämtat in ett tvåmålsunderläge och Marcus Högström skickade in 4-3-baljan på övertid.

– Jag tycker vi känner oss starka tillsammans, sa Marcus Sörensen till SportExpressen efter matchen.

Och starka står de absolut – detta trots att burväktaren Mikael Tellqvist (92,73%) är out. Mantas Armalis, som konkurrerar med honom om förstaspaden, har dock varit ännu snäppet bättre än så och med en räddningsprocent på 94,02% är han bäst i SHL just nu; skänker trygghet i den egna zonen.

Såsom DIF preserat på sistone, ska man inte räknas bort alls här. Positiva vindar blåser över klubben, vilket syns på såväl spelare som ledare. Kan därför tycka att värden ställs ut som lite väl stora favoriter här, trots hemmafördelen.

Och dessutom har stockholmarna vunnit två raka inbördesmatcher på Löfbergs Arena – har ett litet psykologiskt övertag, månne?

Oddssättarnas samlade värderingar är att Djurgården ska ha 35% sannolikhet att vinna det här inkluderat övertid och straffar – då sticker Betway ut med fina 3,0 x polletterna för spelet och till det tvekar vi inte en sekund på att investera. Saknar ni konto hos Betway får nya kunder ett gratisspel värt 500 kronor.

Speltips:

Speltips: Djurgården vinner, övertid och straffar inkluderat
Odds: 3,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 15/10
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Färjestad 1,77 nordicbet logo
Oavgjort 4,45 comeon logo
Djurgården 4,25 betway logo
Över 4,5 mål 1,92 betway logo
Under 4,5 mål 1,91 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: